CímlapsztorikTudomány

Napi 9 ezer halottja is lehet a Kínából kitörő “Ítéletnap”-vírusnak?

Nagyon aggasztó információk láttak napvilágot. Most tényleg visszavonulót kell majd fújnia az emberi civilizációnak a négy fal közé, ha ezt túl akarjuk élni?

Jön a vírus pusztítása, napi 9 ezer halottal?

Naponta kilencezren halhatnak bele a koronavírus-fertőzésbe Kínában

– írja a Guardian egy brit egészségügyi adatokat elemző cég becslésére hivatkozva.

Hirdetés

Ez a mostani szám az egy héttel ezelőtti adatok kétszeresét jelenti. A járvány novemberi kiújulása óta már 100 ezren halhattak bele a fertőzésbe.

Az CDC kutatói mindeközben arra jutottak, hogy a többek által belengetett utazási korlátozások helyett több értelme volna először azt vizsgálni, hogy a repülőterek szennyvizében milyen típusú Covid-variánsok fordulnak elő és mekkora koncentrációban.

A legnagyobb félelmek egyike az, hogy Kínából indulhatnak útnak egy úgynevezett “járvány cunami”, mely nagymértékben megnövelheti az esélyét egy az omikronnál veszélyesebb mutáció kialakulásának.

Ráadásul sokan felhívják a figyelmet arra, hogy a Kínában most zajló események kísértetiesen hasonlítanak a 2020 elején történtekre.

Nem közölnek normális adatokat, a hírek szerint a krematóriumok már nem győzik elégetni az elhunytakat és az egész járványkezelés kezd káoszba torkollni.

Retteg a világ, hogy valami újra “kiszabadul” Kínából

Kína ráadásul minden korlátozáson lazított, még az utazási kolrátozásokon is.

Éppen emiatt egyre több ország hoz saját intézkedéseket, mielőtt nagyobb baj lenne.

Január ötödikétől csak negatív Covid-teszttel lehet beutazni Kínából az Egyesült Államokba, az amerikai hatóságok példáját az olaszok is követik, ám egyelőre egyedüliként az unióban.

Az úgynevezett “Ítéletnap”-variáns ha valóban kialakulna, akár olyan halálos és gyorsan terjedő is lehetne, ami valóban megtizedelhetné az emberiséget, mint ahogyan azt sokan gondolták a covid első “világra szabadulásakor”.

Hirdetés

A koronavírus folyamatosan mutálódik és a jelek szerint egy kevésbé kártékony endémiává alakulhat, azonban ha hirtelen nagy mennyiségű emberen halad át és cirkulál a vírus, akik között vannak oltottak és oltatlanok is, akkor mindig megvan a reális esély arra, hogy a vírus “egérutat” nyerjen magának az evolúciós fejlődésben.

Egyelőre azt tudni, hogy amíg konkrét bizonyíték nincs arra, hogy kialakulna ilyen veszélyes mutáns, addig nincs értelme szigorítani a többség szerint.

A többség véleményét képviseli ezúttal kivételesen Magyarország is, a Nemzeti Népegészségügyi Központ a hvg.hu kérdésére közölte, hogy egyelőre nem lesznek szigorítások.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.