Tudomány

NASA: idegenek foghatták az emberiség üzenetét, hamarosan válaszolnak

Hát megtörténik mindaz, amire az emberiség a kezdetek óta vár? Első szintű kapcsolatfelvétel egy földönkívüli civilizációval: óriási bejelentések várhatók.

Minden bizonnyal van még legalább egy olyan égitest a világegyetemben, ahol hozzánk hasonló élőlények élik a mindennapjaikat, talán épp úgy, ahogyan mi itt, a Földön.

Éppen ezért a tudósok már egy ideje kutatják annak a lehetőségeit, hogyan lehetnem kapcsolatba lépni valahogyan valamilyen civilizációval.

Hirdetés

A kutatók folyamatosan keresik ennek a konkrét bizonyítékát, ezért is szórták a világűrbe a „van ott valaki” üzenetet azt remélvén, hogy előbb-utóbb, ha befogja azt valaki, választ is küld a kérdésre

– írja a Daily Star.

A Pioneer 10 űrszonda 1972-ben indult útnak, és jelenleg 12 milliárd mérföldre van a Földtől.

A tudósok úgy vélik, az általa küldött jelek 2002-ben elérték a 27 fényévre lévő, fehér törpeként ismert halott csillagot.

Ha élnének a csillag környezetében idegenek, akik értelmezni tudják az üzenetet, a válaszuk 2029-nél hamarabb biztosan nem érné el a Földet.

Meglepő információt tett közzé a NASA Deep Space Network, más néven DSN. A szakembereik úgy vélik, hogy a jeleket,

melyeket az űrbe küldtek, az idegenek fogadhatták, csakhogy ha érkezne is részükről válasz, 27 földi évbe telik, mire az eljutna hozzánk.

Vagyis könnyen lehet hogy valóban fogták az üzenetet ésa jeleket, a válaszuk viszont még mindig utazik az űri éterben.

A 2030-as évek tehát sorsfordító lehet abból a szempontból, hogy attól kezdve gyakorlatilag bármikor érkezhetnek érdekes, nekünk szánt jelek más világokból.

Hirdetés

A NASA kutatói egy átfogó listát is készítettek azokról a csillagokról, amelyek a következő évszázadban találkozni fognak a Föld jelzéseivel.

Az adatokat a Publications of the Astronomical Society of the Pacific című folyóiratban megjelent új tanulmányukban tették közzé.

Macy Huston amerikai csillagász, aki nem vett részt a tanulmányban, kifejtette:

„Ha választ küldenének, az észlelési képességünk sok tényezőtől függene – attól, hogy milyen hosszú ideig vagy milyen gyakran figyeljük a csillagot a válaszadásra, és hogy a válaszjelet milyen hosszú ideig vagy milyen gyakran továbbítják”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!