CímlapsztorikTudomány

NASA: megvan, hol vannak és mikor támadják meg a Földet – ijesztő bejelentést tettek

Itt a NASA válasza arra, hol vannak a földönkívüliek, és mikor támadják meg a Földet.

Régóta téma: mikor jönnek és milyen szándékkal

A tudományos berkekben ráadásul ez egy nagyon is fontos kérdés, már csak azért is, mert alapjaiban határozhatja meg, vagy pecsételheti meg a Föld, az emberi civilizáció sorsát az egész.

Arról van szó, hogy mi fog történni, ha hirtelen rátalálnak a Földre az idegenek, és hogy a fejlett civilizáció szükségszerűen toleráns, érzelmileg, erkölcsileg elég fejlett-e ahhoz, hogy ne rohanjon le automatikusan egy nála fejletlenebb, kiszolgáltatottabb civilizációt.

Hirdetés

Éppen ezért régóta kutatja a NASA azt, hogy hol lehetnek ezek az idegenek és mikor fedezhetik fel az emberiséget vagy támadhatnak meg minket.

Ezzel kapcsolatban pedig meglehetősen aggasztó felfedezéseket tettek.

A Nagy Szűrő elmélet katasztrofális eseményeket vetít elénk

A jelentés, amelyet a NASA- JPL kutatói, Jonathan Jiang, Philip Rosen, Kelly Lu, Kristen Fahy és Piotr Obacz jegyeznek, egy már korábban, 1998-ban megfogalmazott elmélet, az úgynevezett nagy szűrő teória alapján azt állítja:

Hogy a magasan fejlett technikai civilizációk túl rövid ideig léteznek ahhoz, hogy kapcsolatba lépjenek más hasonló galaktikus civilizációkkal.

„Azt feltételezzük, hogy egzisztenciális katasztrófa várhat ránk is, ahogy társadalmunk egyre mélyebben fedezi fel a világűrt”

– áll többek között a jelentésben.

Saját kihalásunk előbb fog megtörténni, mint egy földönkívüli invázió?

A kutatócsoport szerint az univerzum történetében már eddig is számtalan magasan fejlett technikai civilizáció létezett,

DE EZEK MÉG AZT MEGELŐZŐEN MIND KIHALTAK,

hogy kísérletet tehettek volna más, hozzájuk hasonló civilizációkkal való kapcsolatfelvételre.

Hirdetés

A kutatók szerint ez a veszély fenyegeti az emberiséget is, elsősorban olyan okok miatt, mint a nukleáris világháború, a mesterséges intelligencia, a genetikailag manipulált kórokozók, illetve a világjárványok, vagy a földi erőforrások felélése.

Ez várhat tehát az emebriségre.

Léteznek olyan elképzelések is, miszerint ha vannak is rajtunk kívül mások és látnak minket, tudnak rólunk, akkor szándékosan kerülik a Földet, mert látják, hogy a civilizációnk egyfajta önpusztító spirálba került és megindult a saját kihalásunk.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!
Címkék tudomány

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!