Érdekes világTudomány

Ne akarjuk megtalálni az idegeneket – figyelmeztetnek a tudósok

Egykor maga Hawking professzor is azon az állásponton volt, hogy a halálos ítéletünket követjük el az űrbe sugárzott üzenetekkel.

Esélyünk sem lenne, ha ellenségesek szándékaik, és semmi garancia vagy bizonyíték nincs rá, hogy a magasan fejlett intelligencia magával vonja a felelősség érzetet és a toleranciát más fajokkal szemben

-állítja egyre több tudós.

Hirdetés

Az emberiség régóta kacérkodik a gondolattal, hogy idegen világokból érkezhetnek ide űrhajók, egy korábban a kozmoszba szétsugárzott üzenetünk “dekódolása” után.

A felvetés annak ellenére nagyon is lehetséges, hogy egyelőre nem találták jelét konkrét idegen civilizációknak a világegyetemben.

Az azonban sokkal aggasztóbb, amit egyre több tudós és csillagász vall: hogy a találkozás végzetes következményekkel járna az emberiség számára…

Egy német csillagász például már évekkel ezelőtt figyelmeztetett: a halálos ítéletünket követjük el az űrbe sugárzott figyelemfelhívő üzenetekkel.

Az néhai Stephen Hawking professzor is azt mondta anno, hogy a találkozás balul sülhet el, mint amikor az amerikai őslakosok találkoztak a hódítókkal.

Más tudósok egy hasonlattal élve azt mondják: olyan ez az egész, mintha egy szörnyekkel teli sötét erdőben rohannánk egy elemlámpával, azt kiabálva a fák között, hogy “Hahó, itt vagyok!”.

Fogalmunk sincs róla, miért annyira csendes ez az “erdő”.

Könnyen lehet hogy okkal, azaz a fejlett civilizációk egy része bujdokol a többi, ártó szándékú, sáska jellegű fajok elől, akik bolygóról bolygóra vándorolnak és élnek fel és pusztítanak el mindent.

No, az eddig nyilvánosságra került információk alapján egy esetleges “idegeninvázió” esetén nagyjából annyi eséllyel tudnánk sikeres űrháborút vívni az ufók vagy “atmoszférikus támadó járművek” ellen, mint amennyire Will Smith valóban tud F/A-18C Hornet vadászbombázó repülőgépet vezetni.

Hirdetés

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa többek közt még az olyan, a Föld megsemmisülésével járó kataklizmához képest “jelentéktelen apróságnak” mondható szíriai polgárháborús helyzetet, vagy a Közel-keleti káoszt sem tudta megoldani

– mondják a tudósok.

Éppen ezért nehéz azt elképzelni, hogy egy hirtelen jött invázió esetén képesek lennének a világ szervezett egységei a megfelelő koordinációra.

Ezzel pedig már azonnal el is vesztette volna az emberiség a csatát.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.