CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Nem a gluténra vagyunk érzékenyek, hanem a glifozát nevű gyomirtóra: a TELJES igazság…

Az élelmiszeripar talán legnagyobb leleplezése…

Gyakorlatilag mérgeznek minket?!

A rák, béldaganatok és a leukémia melegágya mindennapi ételeinkben?!

Hirdetés

A gluténhez kapcsolt betegség – mint amilyen a gluténérzékenység – a vékonybél krónikus, felszívódási zavarokkal járó megbetegedése, amelyet bizonyos gabonafélékben található növényi fehérje, a glutén vált ki az erre érzékeny embereknél.

A cöliákia (gluténszenzitív enteropathia) hosszú időn át lappanghat, kései felismerése súlyos felszívódási zavarokhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.

Viszont egyre több szakértő állítja, hogy a gluténintolerancia nem csak a génekre vezethető vissza, hanem bizony, a probléma kialakulásában nagy szerepet játszhatnak bizonyos, ember által előidézett környezeti változások.

Az Institute for Responsible Technology (IRT) szerint kapcsolat van a génmódosított (GMO) élelmiszerek és a gluténhoz köthető egészségügyi rendellenességek között.

És ami a génmódosított élelmiszereket illeti, az amerikai szakhatóságok szerint azok a következő egészségügyi problémákat vetíthetik elő:

  • immungyengeség és allergiás reakciók kialakulása;
  • lassuló emésztés;
  • bélproblémák;
  • a bélflóra egyensúlyának felbomlása;
  • a bélfalak sérülékenysége;

Az Egyesült Államokban jelenleg 9 GMO alapélelmiszernek számító növényt termesztenek: kukoricát, szóját, gyapotot (olajnak), repcét (olajnak), lucernát, cukorrépát, sütőtököt, cukkinit, és Hawaii papayát.

Az említett növényeket forgalmazzák is.

Viszont ezek a génmódosított növények képesek tolerálni a glifozát nevű gyomirtószert, csak ez azzal jár, hogy felhalmozódik bennük egy úgynevezett Bt toxikus vegyület, amely káros hatással van a gyomorra, bélrendszerre…

De a szakértők újabban arra is fényt derítettek, hogy a mérgező vegyszer a vérsejteket is megtámadhatja, aminek következtében akár leukémia is kialakulhat, éppen ezért egyre több szakember, orvos indított felvilágosító kampányt, mozgalmat, követelve a GMO-élelmiszerek visszaszorítását, illetve azok termelésének leállítását.

Hirdetés

A GMO-növényekből készülő takarmányokat fogyasztó állatok húsából készült élelmiszerek különböző gyulladásos betegségeket, vagy akár rákot is előidézhetnek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.