Misztikum

Nem öregedett, pedig 22 év eltűnés után került elő: az időviharba került ember rejtélye

Alberto Gordoni eltűnt, majd 22 év elteltével úgy került elő, hogy egyetlen percet sem öregedett. Az esete azóta is lázban tartja a világot és minél inkább válaszokat akarunk, annál több a kérdés…

Alberto Gordoni eltűnésének ezen történetét rendszeresen publikálják a rendhagyó jelenségek különféle antológiáiban, de sajnos sehol nem derül ki, hogy mennyire igaz, és ki mondta el először.

1753 májusában egy Alberto Gordoni nevű férfi, akit a társadalom meglehetősen megbecsült tagjának tartottak, és kézművesként és kertészként dolgozott Catania városában, Szicíliában, Olaszországban, a város főterén sétált, amikor hirtelen és megmagyarázhatatlan módon egyszerűen
eltűnt a semmibe, közvetlenül a sok megdöbbent szemtanú előtt.

Hirdetés

Természetesen azonnal keresni kezdték, és megvizsgálták az összes közeli helyet és házat, de Alberto Gordonit nem találták sehol.

Ezen a helyen nem voltak árkok és egyéb üregek sem, amelyekbe feltehetően beleeshetett volna.
Minden úgy nézett ki, hogy az egyik pillanatban ez a személy még létezett, a másikban pedig egyszerűen eltűnt a Föld színéről.

A napok hetekké változtak, a hetek hónapokká, a hónapok évekké, de Alberto Gordonit soha senki nem látta azóta, hogy eltűnt.

A városlakóknak egyre ritkábban jutott eszébe a férfi, majd teljesen a feledés homályába merült.

Ám 22 év elteltével Alberto Gordoni hirtelen ugyanazon a helyen jelent meg, ahol eltűnt.

A megjelenéséből ítélve azonban egyetlen évet sem öregedett ez idő alatt.

Amikor elkezdték faggatni, hogy mi történt vele és hol volt olyan sokáig, Gordoni ragaszkodott hozzá, hogy egyáltalán nem tűnt el sehova, és állítólag számára ez a 22 év egyáltalán nem létezett.

További éveknek kellett eltelnie, mire Gordoni végre megbízott egy Mario nevű helyi papban, és elmondta neki, mi is történt vele valójában.

Alberto Gordoni elmondása szerint eltűnése napján egy furcsa, csillogó alagutat látott maga előtt, és belépett rajta:

Hirdetés

“Alberto hirtelen egy alagútba esett, és egy ‘fehér és kétértelmű’ világba került. Nem voltak tárgyak, csak furcsa kiegészítők. Alberto egy csillagokkal és pöttyökkel borított vásznat látott, amelyek mindegyike a maga módján lüktetett.”

Aztán végül visszakerült arra a helyre, ahol volt, de Alberto Gordoni úgy érezte, hogy legfeljebb fél órát volt távol, és nem számított arra, hogy valójában 22 év telt el.

Mario atya láthatóan meg volt győződve arról, hogy Alberto Gordoni igazat mond neki, és később visszavitte arra a helyre, ahol Gordoni eltűnt majd
újra megjelent, hátha megint történik valami.

Amikor odaértek, Gordoni hirtelen ismét eltűnt, de ezúttal végleg. Évek, sőt hosszú évtizedek múlva sem jelent meg.

Mivel a férfi újbóli eltűnése közvetlenül Mario atya szeme láttára történt, keresztet vetett, majd elrendelte, hogy kerítsék körbe azt a helyet, amit “Ördögcsapdának” neveztek el.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!