CímlapsztorikÉrdekes világ

Ez lehet 2023 első nagy katasztrófája, amivel az emebriségnek szembe kell néznie

2022 után újabb durva megpróbáltatások várhatnak ránk a járvány, a válság és a háború után…

Az emberiség még sötétebb korszakba lép?

Még éppen most ért véget 2022 és léptünk át 2023-ba, máris azzal kell szembesülnie az emberiségnek, hogy ez az év sem, fog eltelni egész világunkra kiható globális események nélkül.

Hirdetés

Mint azt már korábban is tudni lehetett, a végítélet órája nagyon közel van éjfélhez, ami a totális nukleáris kataklizmát jelentheti esetünkben.

2022-ben már hallani lehetett arról, hogy az ukrán-orosz háború miatt ismét összeülnek a végítélet óráját kezelő tudósok, hogy eldöntsék, közelebb került-e a világ az elmúlt időszakban a megsemmisülés lehetőségéhez.

A második világháború végén, illetve a hidegháború kezdetén alakult meg az Atomtudósok Bulletinjének (BAS) szervezete azzal a céllal, hogy egy szimbolikus óra mutatóival jelezzék, mennyire közel sodródott az emberiség a teljes megsemmisüléshez.

Legtávolabb éjféltől a hidegháború lezárásakor, 1991-ben állították a végítélet óráját, akkor az emberiség 17 percre volt az apokalipszistől, a rákövetkező évek eseményei azonban sorra szükségessé tették az óra újabb előreállításait.

Azt már most ki lehet jelenteni, hogy soha nem voltunk még ennyire közel a világvégéhez ebben az értelemben.

2018-ban és 2019-ben két perccel éjfél előtt állt az óramutató, 2020-ban 100 másodpercre tekerték előre, és az 2021-óta ott áll. Az éjfél jelzi a világvégét.

2007 óta azonban számításba veszik az éghajlatváltozást, illetve az olyan újabb technológiai eredményeket, melyek visszafordíthatatlanul veszélyeztethetik az emberi életet a Földön.

Az órán az éjfél a globális katasztrófa bekövetkeztét hivatott jelképezni.

Ezt ugyan még egyelőre nem értük el, de mivel a háború még nem ért véget, jó eséllyel idén még közelebb kerülhetünk a végidőket jelző éjfélhez, legalábbis ettől tart valamennyi szakértő.

Hirdetés

Szerintetek mekkora az esélye annak, hogy a háború tovább eszkalálódjon mondjuk egy esetleges világháborúvá?

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.