CímlapsztorikEgészségünk

Néma gyilkos öli az embereket: rosszabb mint a cigi és nap mint nap esszük!

Egy új kutatás ijesztő eredményei fenekestől felforgathatják az élelmiszeripart. Rákkeltő vegyszer van az ételeinkben. Igen, még a tiédben is!

Mi lenne ha azt mondanánk, hogy kutatók friss eredmények tükrében azt állítják, hogy egy csendes gyilkos van mindannyiunk otthonában?

És hogy ez a csöndes gyilkos nap mint nap bekerüla szervezetünkbe, különféle formákban.

Hirdetés

Nem, nem a mikroműanyagokról beszélünk most kivételesen, még csak nem is a sóról vagy a cukorról, vagy a tartósítószerekről…

Hanem a nagyipari fűszerekről, melyekről eddig mindenki úgy hitte, áratlmatlanok, pedig nem teljesen így van…

Különféle vegyianyagok maradványai

Nemrégiben egy átfogó elemzés, mely a világ számtalan fűszerére kiterjedt, igen megosztó eredményeket hozott ki.

A bolti fűszereknek cska egy kis ráésze “érintetlen”, kvázi valódi fűszer!

A fűszernek ugyanis vannak káros összetevőik, amikkel elérik, hogy tovább elálljanak, és melyek a gyártási módszer velejárói.

Rovarirtók és vegyszerek

A fűszerek a feldolgozás ás a csomagolás, tárolás során szennyeződnek, különböző rovarok másznak bele, valamint rágcsálók szőre és széklete is szennyezheti.

Hogy ezektől a gyártók megtisztítsák a fűszereket, mérgező anyagokkal sterilizálják a fűszereket, például etilén-oxiddal.

Külön ijesztő, hogy ezt az anyagok már 1994-ben rákkeltőnek minősítette a Nemzetköri Rákkutatási Ügynökség, és ez azóta sem változott.

De ne szólj szám, nem fáj fejem… elvégre amiről nem tudnak a fogyasztók, az nem baj, nem igaz?

Hirdetés

Durva hatásai vannak a szervezetre

Az emberekben főleg a központi idegrendszert károsítja, depressziót válthat ki, valamint irritálhatja a szemet és a nyálkahártyát is.

Hosszú távon szem-, bőr- és nyálkahártya-irritációt okoz, valamint az agy és az idegrendszer működésének zavarával is jár.

Kikerülhetetlen?

Lényegében ezt nem nagyon lehet kikerülni.

Kivéve, ha mindenki maga tesz el otthon fűszereket, vagy olyan helyről próbálja beszerezni, ahol biztos lehet benne, hogy tudja, mi van benne…

Lehetőleg organikus és bio fűszereket vásároljunk, amelyek nem tartalmaznak káros összetevőket, mesterséges színezékeket és tartósítószert. nem tartalmaznak a fűszerek egyéb összetevőket.

Végső soron messziről kerüljük el a “pancsolt” fűszereket és azokat a fűszer mixeket, melyek ilyen-olyan országok megkapó vegyítéseit tartalmazzák.

Ezek nagyon szépek, minőséginek tűnnek, de sok esetben nem lennénk róla meggyőződve, hogy nincsenek tele ilyen-olyan adalékokkal, és a már említett csöndes gyilkos maradványaival.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!