Misztikum

Nikola Tesla az örök energia birtokában volt, az energialobbi állította félre?

Egyesek szerint ha Nikola Tesla sikerrel jár és nem lehetetlenítik el, ma korlátlan és ingyen energia állna a rendelkezésére mindenkinek a világon.

Végig az energia és olajlobbi állt az egész mögött?

Az elfeledett, meg nem becsült zseni

Tesla felfedezései tették lehetővé, hogy más kutatók olyan berendezéseket készítsenek, amelyek meghozták számukra a Nobel-díjat, bár ő maga sosem kapta meg az elismerést.

Hirdetés

Az első világháború előtt kidolgozta a ma radarként funkcionáló berendezés működési elvét, de akkor nem érdeklődtek iránta, csak a második világháború idején vetették be.

Az 1922-as évektől kezdve már nem adott be szabadalmat, visszavonultan, anyagilag nehéz helyzetben élt.

Végül teljesen magányosan halt meg egy hotelszobában.

Tesla tiltott találmányai mindent boríthattak volna?

Egyes források szerint 1931 nyarán Buffalo városkában egy hangtalan, nesztelen és kipufogó gázok nélküli autó suhant az utcákon. Az akkor 70 éves Tesla és az unokaöccse ült benne.

Ezt az autót elektromos áram hajtotta, de az áramot nem akkumulátorról nyerte, hanem egy különleges szerkezetből, ami a “szabadenergiából” nyerte az üzemanyagot.

Tesla régóta dédelgetett álma volt egy üzemanyag nélküli motor terve, ami fölöslegessé tett volna erőművet, hálózatot egyaránt.

Valójában olyan motorra gondolt, amelyik képes üzemanyagként hasznosítani az anyagnak azokat a formáit, amelyek a közönséges földi körülmények között mindenütt jelen vannak.

Egyes források szerint ilyen motort Tesla sohasem mutatott be a nyilvánosság előtt, de sokszor nyilatkozta a sajtóban, hogy a feladatot lényegében megoldotta, tehát csak elméleti síkon tudta, hogy hogyan lehet megvalósítani egy ilyen motort, de a gyakorlatban ezt nem tudta kivitelezni.

Több találmánya miatt is rászállhatott az energialobbi

Mások szerint az energia és az olajlobbi szállt rá Teslára és próbálták beszorítani a “bolond, különc feltaláló” szerepébe.

Hirdetés

Ne feledjük.

Az energialobbi már ekkor is egy szűk, ámde mérhetetlenül gazdag kör birtokában volt, a kiváltsága volt lénygében egy szűk asztaltársaságnak az, hogy meghatározzák, hogy a világ számára milyen energiaforrásokat biztosítanak.

Érthető, logikus volt, hogy nyeregben érezték magukat és hatalomban akartak maradni, így a szabad, kvázi ingyen energia rémképe fenyegetett őket, ezért Teslát félre kellett állítani.

Képzeljük csak el, milyen lenne ma a világ ezekkel a találmányokkal.

Nem lenne energiaválság, nem lenne környezetszennyezés, víz, áram és üzemanyag szinte ingyen lenne mert szabadon előállítható lenne.

Az emberek nem függnének az energiaszolgáltatóktól.

Ezt pedig nyilvánvalóan nem akarhatták…?!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.