CímlapsztorikTudomány

Nincs időnk, új oltási stratégiára kell váltani: jelen van a dél-afrikai mutáció!

Müller Cecília drámai hangú bejelentést tett.

Ma jelentette be, hogy a tegnapi napon kimutatták egy betegnél a rendkívül veszélyes dél-afrikai mutáns koronavírus törzset.

Ezzel teljesen új szakaszába léphetünk a járványnak és talán megmagyarázhatja azt, hogy miért szólt tegnap és ma is drámai hangnemben Orbán Viktor a magyarokhoz, és miért állította, hogy kritikus, nagyon veszélyes két hét következik.

Hirdetés

Valamint ez lehet a válasz arra, hogy a nyitás helyett mért lebegtettek be ESETLEGES szigorításokat.

Az első ilyen dél-afrikai mutáns vírustól szenvedő beteget Neumann Diagnosztikai Laboratóriumban azonosították és elküldték a NNK-ba megerősítő vizsgálatra.

Estére biztosra kiderült, hogy dél-afrikai mutánsról van szó.

Ez az a variáns, amelynél többször felmerült, hogy egyrészt nem minden vakcina lehet hatásos ellene, másrészt kicselezi a szervezet természetesen termelt antitestjeit, vagyis aki már átesett koronavíruson, az ezt uganúgy elkaphatja.

Emiatt eleve új oltási stratégiára lehet szükség, ugyanis versenyt futnak az idővel.

Fontolgatjuk, hogy az AstraZeneca esetében módosítsuk a második oltás idejét. Oltási stratégiát váltunk annak érdekében, hogy minél több embert olthassunk be – mondta Müller.

Úgy tudni, hogy Brit, cseh mutáns is egyre több van.

Tegnapig az NNK laborjában 418 főnél mutatták ki a brit mutánst, emellett 34 főnél különböző variánsokat, melyek nem eltérő viselkedésűek az ismert koronavírushoz képest, 9 főnél pedig a cseh mutánst azonosították – sorolja a tisztifőorvos.

Kiemelte, hogy a behurcolások nem megakadályozhatók, egy-két esetből hamar közösségi terjedés alakul ki, vagyis már nem utazással összefüggők.

Hirdetés

A brit mutáns esetében jobban elhúzódik a betegség, tovább tart a köhögés, többen számolnak be lázról. Emiatt tovább tart a vírus ürítése is, ez összefüggésben van a hosszabb fertőzőképességével is.

Ezzel szemben azonban a jelenleg alkalmazott védőoltások hatásosak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.