Érdekes világ

„Nincs közöd hozzá, hogy mit csinálok…” – „nincs közünk ahhoz, hogy mit csinál a vagyonával Mészáros Lőrinc”

Mondtak még mást is, amitől kinyílik a zsebedben a bicska!

A megkérdezettek mindössze 10 százaléka tartja Mészáros Lőrincet olyan sikeres üzletembernek, aki nagyrészt saját tehetségének, szorgalmának köszönheti a vagyonát

– mutatta ki a Publicus Intézet felmérése, amely a Népszava megbízásából készült.

Hirdetés

További 23 százalék úgy gondolja, hogy Mészáros javarészt politikai hátszéllel gazdagodott meg, azonban ezzel „hasznos politikai küldetést teljesít, szükség van nemzeti nagytőkére”.

A válaszolók 10 százaléka úgy vélekedik, szerintük zavaró és dühítő a jelenség, ám szükség van a nemzeti nagytőkére, Mészáros Lőrinc afféle szükséges rossz.

A legnagyobb csoportot (44 százalék) ugyanakkor azok alkotják, akiknek lesújtó a véleményük Mészáros személyéről és teljesítményéről is: ők úgy ítélik meg, hogy a „Fidesz-kormány lopásainak tehetségtelen haszonélvezője pozitív gazdasági, politikai szerep nélkül, egy stróman”.

A fennmaradó 13 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

A Publicus Intézet az ezer fős mintán végzett kutatása során rákérdezett arra is, hányan értesültek arról, hogy Mészáros Lőrincet egy 27 milliárd forintba kerülő, 62 méteres luxusjachton fotózták le, és kiderült, a jacht Mészáros egyik érdekeltségéé.

A többséghez eljutott az információ: 64 százalék nem csupán hallotta a hírt, hanem azt igaznak is tartja. 7 százalék ugyan hallotta a hírt, de nem tartja igaznak.

Ami a luxusjachtozásról szóló hír fogadtatását illeti, 30 százalék szerint „nincs közünk ahhoz, hogy mit csinál a vagyonával Mészáros Lőrinc”.

Vagyis tehát ennyire jól működött a propaganda, ugyanis ezek az emberek egészen biztosan nincsenek tisztában azzal, hogy Mészáros Lőrinc rajtuk IS gazdagodott.

Egyúttal lesújtó korlelet az ország erkölcsi állapotáról…

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.