Növeli a zsírégetést, javítja a hallást és látást: tudod mi ez?
Na ki az, aki felismeri, lássuk, hányan fogyasztják rendszeresen?
Igazi egészség-őr, mindenki konyhájában ott lenne a helye!
Zsírégető elixír – ha minden étkezés alkalmával eszel belőle egy kiskanállal, hamarosan eltűnik a derekadról a felesleges zsír!
Méregtelenítő és rákmegelőző hatású, természetes antibiotikum.
Emellett javítja a látást, hallást, memóriát, gyorsan tisztítja a légutakat, nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint kalciumot, káliumot, glükózt, magnéziumot, foszfort és illóolajokat.
De miről is van szó, mi az ami enyire egészséges és ott kellene lennie minden magyar konyhájában?
A TORMA!
Soka ódzkodnak tőle erőteljes íze miatt, de rá is érvényes a mondás: kis értékben (is) orvosság.
A tormát nem véletlenül adják a hagyományos, zsíros ételekhez, mivel képes fokozni az emésztést, megkönnyítve a szervezetnek, hogy elbánjon a bevitt nehezen emészthető húsokkal, zsírokkal, olajokkal.
Ugyanígy elbánik majd a testedben feleslegként elraktározott zsírokkal is, ha rendszeresen fogyasztod.
A C- és B-vitaminokban igen gazdag növény ráadásul jelentős mértékben tartalmaz vasat, kalciumot és magnéziumot is.
Léteznek különféle torma-alapú zsírégető italok is, melyek nem csak a fogyásban segíthetnek, de megvan a rákmegelőző hatásuk is.
Fogyasztását tehát sokan ajánlják, felhívva a figyelmet, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mivel a torma markáns ízű és erőteljes hatású.
Mindent csak mértékkel!
Hámozd meg a tormát és a gyömbért, vagdosd kis darabokra, és tedd egy turmixgépbe, facsard ki a citromok levét, és öntsd azt is hozzá, majd keverd jól össze.
Rakd hozzá a mézet és a fahéjat is, majd kapcsolj rá a turmixgépre még egy-két percig, hogy ez is jól összeálljon.
Öntsd a keveréket egy befőttesüvegbe, tedd a hűtőbe, és fogyassz belőle naponta kétszer egy-egy teáskanállal, ebédnél és vacsoránál.
Meglátod, meglesz az eredmény!