CímlapsztorikÉrdekes világ

Oltatlan vagy? Jön a karantén, és csak engedéllyel hagyhatod el az otthonod!

Újabb “tetőfokára” hág az oltatlanok jogainak korlátozása? Szerintetek jogos, nem jogos, hogy aki nem oltatott, az ne is (l)egyék?

Az intenzív osztályok 30 százalékos telítettsége esetén léphet életbe az új szabály.

Az érintettek ennek hatálya alatt csak nyomós indokkal hagyhatják el lakhelyüket.

Hirdetés

És ez még csak a kezdet?

Egyelőre “csak a szomszédban, az osztrákoknál, de mint tudjuk, ez Orbán Viktor víruslaborja, ahogyan korábban fogalmazott.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 3 hullám esetében ami ott történt védekezési és egyéb szempontból, annak egy jelentős részét több hét elcsúszással, de bevezette a magyar kormány is.

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy azoknak, akik nem tartoznak a koronavírus fertőzésből felgyógyultak, illetve az immunizáltak körébe, jelentős megszorításokra és kijárási korlátozásokra kell számítaniuk a kormány és a tartományi vezetők által szeptember közepén elfogadott több fokozatú terv kiegészítése értelmében.

Az elképzelések szerint az intenzív osztályok 25 százalékos telítettsége esetén bevezetik az úgynevezett 2G-szabályt, amely szerint az oltatlanok még friss negatív teszttel sem tartózkodhatnak fertőzésveszélyes környezetben:

Például étteremben, szállodában, különböző rendezvényeken, valamint nem látogathatnak betegeket kórházakban, vagy idősotthonokban ápolt személyeket.

Az utolsó lépcsőben, vagyis az intenzív osztályok 30 százalékos telítettsége esetén karantént rendelnek el az oltatlanok számára. Az érintettek ennek hatálya alatt csak nyomós indokkal hagyhatják el lakhelyüket.

Hogy az Orbán kormány megléphet-e majd hasonlót?

Azt most még nehéz megmondani.

Hirdetés

Ez függ attól, hogy az osztrákoknál szükség lesz-e ezen intézkedések,re és ha igen, akkor mekkora sikerrel fékezik tovább a járványt.

Orbán Viktor korábban kijelentette többször is, hogy országos lezárásokban már nem gondolkodnak, az túl sok gazdasági kárt okozna.

Ugyanakkor a választásokra ráfordulva azt sem kockáztatnák meg, hogy újabb 30 ezer ember életét követelje a koronavírus.

Ezért ha úgy hozza a helyzet, az oltatlanok jogainak korlátozása jöhet, erőrl szintén több interjújában is beszélt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.