Tudomány

Bill Gates: kevés időnk van, hogy elkerüljük a katasztrófát

A modern Nostardamusként is emlegetett filantróp milliárdos vészjósló jövőt vázolt fel. Ketyeg az emberiség utolsó órája…?

Bill Gates ismét megszólalt, és bár korábban nagyon sokan inkább a koronavírus járvánnyal hozták őt különféle bizarr összefüggésekbe, most ismét egy közelgő veszélyre hívja fel az emberiség figyelmét.

Most egy olyanra, amibe akár mindannyian belepusztulhatunk, és vészesen kevés az időnk megakadályozni.

Hirdetés

Sőt, más tudósok szerint nem is lehet tulajdonképpen megakadályozni, csak mérsékelni lehet a károkat és a veszteséget, és egyszerűen fel kell készülnünk rá.

Bill Gates szerint az emberiségnek alig 30 éve van arra, hogy változtasson, méghozzá gyökeresen, különben kipusztítja saját magát azzal, hogy a Föld éghajlatát totálisan felborítja.

Gates szerint egy olyan kollektív problémával nézünk szembe, amire korábban nem volt példa, így az összefogásnak is globálisnak kell lennie.

Gates 2005-ben kezdett el foglalkozni a témával, az elmúlt években tudósokkal, mérnökökkel, politikusokkal beszélgetett. Elmondása szerint azért írt könyvet, mert párbeszédet szeretne elindítani, ami cselekvésre hív az összefogás szorgalmazásához és az átfogó tervek készítéséhez.

Gates totális átalakítást akar az egész világra nézve

A számláló nullára csökkentésének alapgondolata, hogy mindenekelőtt nulla kibocsátású villamosenergia szükséges. Át kell alakítani, miként működnek a számítógépeink, mi hajtja az autóink kerekeit, és hogyan gyártunk magunknak nyersanyagokat – lényegében a mindennapi életünk összes mozzanatát.

Olybá tűnhet sokaknak, mintha Gates egy teljesen új alapokon nyugvó világot alakítana ki, egyfajta Új Világrendet, de tudományos, gazdasági és technológiai értelemben.

30 év és vége mindennek

Gates figyelmeztet, minderre alig 30 évünk van és globálisan kellene összefogni, mert ha nem sikerül, akkor minden odaveszett.

Akkor évente 30-40 millióan is meghalhatnak majd a különféle a klímaváltozáshoz köthető vészben, mint például a hőhullámok, a globális vízhiány, vagy a szintén az egész bolygóra kiterjedő mezőgazdasági válság.

Akkora éhezés lehet majd a Földön, amit még soha nem tudtunk elképzelni.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.