Címlapsztorik

Orbán: A front gyorsabban közelíthet, mint gondolnánk, rendkívüli bejelentések jönnek

Szerinte vége a békeidőben megszokott napi 8 órás munkának, nehéz időkre készüljünk.

A háborúban a fegyver nagyon fontos, de legfontosabb a katona – mondta, utalva arra, hogy hiába a fegyverszállítmányok, a két ország katonai ereje korántsem egyforma nagyságú.

Hamarosan a katonai lehetőségeik végére érnek.

Hirdetés

A helyzet egyre rosszabb, naponta 100-1000 katonát veszít Ukrajna, részben halottak, részben sebesültek formájában – mondta.

A front, úgy tűnik, nagyon messze van, Luhanszk, Donyeck – sorolta a neveket. De ha gyorsan változik a katonai helyzet, olyan városok nevét halljuk majd, mint amit ismerünk.

A front gyorsabban közelíthet a magyar határhoz, mint gondolnánk.

A NATO-csúcsról úgy jött haza, hogy komoly megfeszített munkát kér a katonai vezetéstől, mert a katonaságot még az előtt kell megerősíteni, mielőtt baj lesz

– közölte.

A háborús inflációval kapcsolatos kérdésre azt mondta, itt van a háború, és bár Magyarország nem volt híve a szankciós politikának, de az európai közös politika érdekében úszunk az árral.

Nem szeretem az ilyesmit – mondta, vállalhatatlan a külön út az együttműködő közösségben.

A haderőfejlesztést két-háromszorosára gyorsítják, a “félbékés” állapotból ki kell rántani a hadsereget, a “békeidőre jellemző nyolc órás munkaidőnek most vége van”.

A védelmi képességek radikális fejlesztésére van szükség és a NATO-nak is erősítenie kell, mert amikor a baj beütött, már hiába akarunk katonákat képezni.

Hirdetés

“Megfeszített munkát fogok kérni a honvédelmi minisztertől”

– jelentette be.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.