CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán beleszaladt az EU pofonjába, von der Leyen pedig ezt élvezi?

Orbán Viktor a saját sakkjátszmájában kapott sakk-mattot?

Ugrottak az EU-s pénzek amíg Orbán van hatalmon?

Megvárják, míg Magyarország koldusország lesz?

Hirdetés

Orbán a saját játékában kaphat mattot az EU-tól

Miközben minden hír arról szól, hogy 3000 milliárd forintot bukhatunk, a kormány állítja:

Nincs itt semmi látnivaló, minden a terv szerint halad. Orbán Viktor és két minisztere, Navracsics Tibor és Gulyás Gergely reakciója arra, hogy az Európai Bizottság elégedetlen a magyar jogállamisági vállalásokkal.

Ez pedig egyre inkább afelé mutat, hogy az EU egyfajta mestercsellel olyan fordulatot vett, amire még maga Orbán Viktor sem számított.

Orbán ugyanis joggal hihette azt, hogy ismét az EU fog engedményeket tenni és nem akar arcvesztést, ezért majd végül odaítélik Magyarországnak az EU-s pénzeket, de ahelyzet most úghy tűnik, hogy ennek az ellenekője lesz.

Az EU rájöhetett Orbán végső titkára

Pár tucat törvénnyel palira vehető kincstárnoknak beállítani az Uniót, hízelegni a színfalak mögött, közben pedig a legmocskosabb EU-ellenes propagandát folytatni.

Ez volt az orbáni mesterterv.

A valóságban azonban úgy fest, hogy az EU átlátott most először ezen a szitán, a kritikák szerint azonban már évekkel ezelőtt ennyire keményen és határozottan kellett volna fellépniük az Orbán-kormány “pénzmosodája” ellen és nem fajultak volna idáig a dolgok.

Megvárják, míg Magyarország koldusország lesz?

A másik narratíva pedig azt mondja, hogy az EU politikai okokból tartja vissza pénzeket és meg akarják várni, míg az Orbán-kormány alól elfogy a pénz.

Ha valóban ez a cél, akkor idén egészen biztosan nem kapjuk meg a forrásokat, vagy egészen addig fogja az EU húzni ezt a dolgot, amíg Orbán nehéz helyzetbe nem kerül.

Hirdetés

Korábban mindenki azt gondolta, hogy ez azért nem fog megtörténni, mert az EU fél ilyeneket meglépni, mivel ezzel az euro-szkeptikusok táborát növelné az országban, és Orbán is is léptethetné Magyarországot az EU-ból.

Igen ám, de a számításokból az maradt ki, hogy az EU-nak egy ilyen renitens, vétózgató, az oroszokat képviselő, a brüsszeli ukáznak nem szót fogadó Magyarországra már nincs is szüksége…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!