CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán háborúba indul, Putyin szuperfegyvereket vethet be: a honvédség már a határoknál!

Valahogy minden összeáll ebben a “kirakósban”. Orbán nem véletlen fejlesztette a magyar honvédséget az elmúlt 2-3 évben?

Tényleg visszacsatolhatjuk Kárpátalját, egy totális háború leple alatt?

Kitört a háború, a magyar honvédség már a határokhoz vezényelve

Könnyen lehet, hogy a közvélemény nem mindent tud arról, hogy mi fog bekövetkezni a következő napokban.

Hirdetés

Erre utalhatnak bizonyos sajtóinformációk is.

Orbán Viktor bejelentése a háborúról: ki kell maradni belőle – Véletlenül kitette a titkos „Keleti Pajzs 2022” hadművelet térképét, ami sokat mondó lehet.

A magyar kormány minden eshetőségre fel van készülve -pedzegetik sokan.

Sőt, vannak olyan hírek, melyek szerint készül a Magyar Honvédség is, kedd este megindultak az első katonák a keleti határhoz.

Hogy mekkora létszámban, azt egyelőre teljes titok övezi. Nyíregyházán késő este többen is erős rotorzajt hallottak, szemtanúk három helikoptert is láttak alakzatban repülni.

A tervek szerint pénteken tájékoztatják a magyar közvéleményt a tervezett katonai lépésekről.

Sokakban felmerült, hogy talán ezt a háborút láthatta előre Orbán Vikor, aki 2-3 évvel ezelőtt rakéta rendszereket vásárolt az USA-tól és a honvédséget is erős fejlesztések alá vetette.

Kárpátalja visszacsatolása?

Egyes elméletek szerint Orbán Viktor azért nem érdekelt totálisan szembemenni Putyinnal és az oroszokkal, amellett hogy túlerőben vannak, mert egy “deal” keretében akár vissza is kaphatjuk Kárpátalját.

Ha az oroszok annektálják Ukrajna nagy részét, akkor a kárpátaljai magyarok kérdése újra komoly és aktuálpolitikai kérdéssé válhat.

Hirdetés

Mások szerint erre kicsi az esély, de sokan azt elismerik, hogy egy ilyen totális háború valóban hozhat előre nem látott következményeket.

Putyin szuperfegyvereket vethet be

Az ütőképes hadsereg jelenti a garanciát az oroszok biztonságára és békés életére

– jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Bejelentette, folytatják a hadsereg fejlesztését, hiperszonikus és új fizikai elveken alapuló fegyverrendszereket alkalmaznak, például a kivédhetetlen csapásmérő eszköznek tartott Avangard rakétarendszert is bevetnék.

Tervezik a mesterséges intelligencia alapú rendszerek fejlesztését is.

Közben Ukrajna hordozható páncéltörőket és légelhárító fegyvereket vethet be, de biztosan szükségük van még fegyverre, állítólag lőszert és golyóállómellényt is kértek Magyarországtól, ezt az információt a honvédelmi miniszter azonban nem erősítette meg.

Az ország arra szólította fel állampolgárait, haladéktalanul hagyják el Oroszországot, különben nem tudják garantálni a védelmüket. A Blikk a Külügyminisztériumot kérdezte az ügyben, választ nem kaptunk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.