CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán idén nem szavazza meg a finnek és svédek NATO tagságát: ördögi zsarolás van a háttérben?

A finn miniszterelnöknő Sanna Marin korábban nekiment Magyarországnak és azt vetette fel, hogy Magyarországnak teljesíteni kell azt amit megígért.

Vajon mi állhat amögött, hogy Orbán folyamatosan húzza a NATO ratifikációt?

Sanna Marin már a hónap elején sürgette Magyarországot és Törökországot, hogy a két ország törvényhozása gyorsan hagyja jóvá a svéd és a finn NATO-csatlakozási kérelmet.

Hirdetés

Sauli Niinisto finn elnök napokkal később telefonon is beszélt erről Orbán Viktorral, aki megígérhette neki a lépést, mert a Twitterre utána azt írta ki:

“Jó, hogy Finnország számíthat Magyarországra a NATO-ratifikációnkban.”

Magyarország először azt ígérte, október 24-én meglesz a parlamenti ratifikáció.

Ezután azt állították, azért késik a lépés, mert “társadalmi egyeztetést” kezdeményezett róla a kormány, semmi ilyesmi nem történt azonban.

Ennek az egésznek senki sem érti az okát jelenleg, csak különféle elméletek és teóriák keringenek arról, hogy mi érdeke fűződhet ahhoz Orbánnal, hogy a svédek és a finnek NATO tagságát megszavazza.

A legvalószínűbb magyarázat egyébként maga Putyin.

A rossz nyelvek szerint Orbán Viktort valójában zsarolja Putyin, talán súlyos, politikai földcsuszamlást okozó akták lehetnek a magyar miniszterelnökről a Kreml falain belül.

Megint mások szerint “egyszerűen csak” arról van szó, hogy mivel Orbán egy opportunista politikus, az ország érdekeit nézve meg akarja tartani Magyarország kivételességét.

Az oroszok több ízben is megdicsérték az országot ugyanis, hogy két lábban áll a földön és nem ment bele a válságot és energiakrízist okozó szankciós játszmába.

Hirdetés

Mindemellett vannak olyan magyarázatok is, miszerint Orbán attól tart, ismerve Putyint, hogy a svédek és finnek NATO csatlakozása még tovább eszkalálná ezt a háborút.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.