CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán: Új kijárási szabályok jöhetnek, újraindítják Magyarország gazdaságát

Itt vannak a részletek, mit jelentett be. Ebben van minden reményünk?

Elképesztő feszült és hihetetlenül fontos lesz az elkövetkező pár hét.

Ha az élet újraindításakor a vírus elszabadul, nem tudjuk megállítani, ezért fel kellett készülnünk a legrosszabbra.

Hirdetés

Mint korábban lehozta a teljes sajtó, Orbán Viktor a kutatóira támaszkodva a május 3-i dátumot jelentette be, mint a járvány tetőzése.

De hogy mi következik május 3-án? Orbán erre azt mondta, hogy új kijárási szabályokat fognak alkotni, mert a védekezés új szakaszába lépünk majd, és fokozatosan – szigorú menetrend szerint – újraindíthatja a kormány Magyarországot.

Jövő hétvégére új szabályokkal kell rendelkeznünk, ezek kialakítása gőzerővel folyik

– mondta, azt ígérve, hogy speciális szabályok vonatkoznak majd a veszélyeztetettebbekre, mert meg kell védeni az időseket.

Orbán beszélt a kórházi ágyfelszabadítási intézkedést érintő kritikákról, és azt mondta: a felelősségteljes magatartás a legrosszabbra való felkészülés, ezt követték. Méghozzá azért, mert

Ha az élet újraindításakor a vírus elszabadul, nem tudjuk megállítani, akkor valóban tízezer kórházi ágyra lehet szükség.

Orbán szerint azért kellett felkészíteni az egészségügyi ellátórendszert, hogy ha az ország újraindításakor tömegessé válnak a megbetegedések, ne érje őket váratlanul egy nagyobb betegtömeg.

Egyetlen magyar emberről, (…) egyetlen beteg emberről sem mondunk le

– jelentette ki. Orbán arról is beszélt, hogy sokat tanult a veszélyhelyzet ideje alatt, olyan tudásokat szerzett meg, amelyekért mások fizetnek.

Hirdetés

De nemcsak ő, hanem az átlagos emberek is sokat tanultak:

Intelligens ország a mienk, az emberek hat hét alatt megértették, ki-ki megtanulta, amit neki kellett.

A kormányfő szerint az, hogy a magyar járványkezelés eddig sikeres, az leginkább annak köszönhető, hogy „nem rezeltek be a magyarok”.

A kérdésre, hogy konkrétan mégis mi következik május 4-től, Orbán azt mondta, együtt fogunk élni a vírus fenyegetésével.

Szerinte három dolgot tudunk biztosan:

a koronavírusnak van egy korspecifikuma, az idősebb korosztálynál jelentkeznek a súlyosabb tünetek, életkoruktól függetlenül fenyegeti a koronavírus a krónikus betegeket is;

Budapesten és a nagyvárosokban más szabályokat kell alkalmazni, mert a tömeges megbetegedések ezeken a helyeken fordulhatnak elő.

„Nem túl vagyunk rajta, hanem felkészítettük magunkat a legrosszabb forgatókönyv esetére is” – fogalmazott Orbán.

A kormányfő szerint tehát most együtt kell élni azzal, hogy itt van egy vírus, „nincs vakcinánk”, és ilyen életvitelre kell berendezkedni május 4. után egészen addig, amíg lesz védőoltás a koronavírus ellen.

Senki sem akar együtt élni az ellenségével, el akarja pusztítani, (…) majd ha lesz fegyver, akkor fel is nyársaljuk ezt a vírust.

Orbán ismét arról beszélt, hogy Ausztria továbbra is a labor számára, és szerencsés közelről figyelni az intézkedéseiket, hiszen ott már elkezdték feloldani a korlátozásokat.

Hozzátette: bár ő is hozzáfogna már az enyhítéshez, hiszen a magyar gazdaság érdeke ez, de május 4-ét még megvárja.

AZUTÁN VISZONT ÁLTALÁNOS, ÁLLANDÓ SZABÁLYOK JÖNNEK, A POLGÁRMESTEREK AZ EDDIGI HÉTVÉGI SZIGORÍTÓ LEHETŐSÉGEIKET VÁRHATÓAN MEGKAPJÁK MÁJUSTÓL ÁLLANDÓ JOGKÖRKÉNT.

Orbán gyors gazdasági kilábalásra készül, úgy gondolja, hogy néhány hónapon belül, sőt már az év végére visszatornászhatja magát a gazdaság a válság előtti állapotra.

És azt ígérte ismét, hogy amennyi munkahelyet tönkretesz a vírus, annyit fognak létrehozni.

Forrás: Index

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.