CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán Viktor bejelentést tett: húsvétra minden más lesz

Emellett további bejelentéseket tett.

A magyar miniszterelnök ma is korán kelt, hiszen az operatív törzs üléséről érkezett a stúdióba.

A kormányfő elmondta, hogy a magyar számok javulása megállt, és a járványügyi szakemberek szerint a brit mutáns megjelenése miatt romlik romlott a helyzet.

Hirdetés

Elmondta: újabb korlátozások nem lesznek.

Ha gyorsan oltunk, akkor a jó hatás maga alá tudja szorítani a rossz hatást.

Mint mondja,ha a kínai vakcinával is elkezdünk oltatni, akkor minden olyan embert, aki eddig regisztrált, húsvétig be is tudják oltani.

Ez több, mint 2 millió embert jelent, május végére ez a szám több, mint 6 millióra nőhet. Ezzel Magyarország 3 és fél millióval több embert tud beoltani május végére, mint másik hasonló méretű és népességű uniós ország.

Mindeközben folyamatosan tárgyalnak továbbra is a vakcina beszerzéséről, hiszen fel kell készülni arra is, hogy lehet, hogy fél év múlva újra oltani kell.

“Aki időt nyer, életet nyer” – tette hozzá a miniszterelnök.

A kínai vakcinából Magyarországon vizsgálatokhoz szükséges ampullák, de – mint mondja – nem elég a vészhelyzeti engedély rá. Minden egyes szállítmányt meg kell vizsgálni annak fényében, hogy a vakcinaszállítmány bevethető-e.

Orbán szerint ez a folyamat jól halad. Szerinte mindenfelé keresni kell az oltóanyagot.

Hozzátette: nem gondolja, hogy az európaiak okosabbak lennének nálunk, ő maga nem bízik jobban a brüsszeli szakemberekben, mint a magyarokban.

Hirdetés

A kormányfő azt is elmondta, hogy míg a magyar hatóságok engedélyezték a Szputnyik V vakcinát, addig az Európai Gyógyszerügynökség még nem.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.