Érdekes világ

“Orbánra nincs már szükség, az EU megoldja nélküle Ukrajna támogatását”

Az EU beintett Magyarországnak, Orbánnak pedig a középső ujját – áll a bál a nemzetközi európai színtéren.

Viharos gyorsasággal készült el, sőt, már a tagállamok is jóváhagyták azt a jogszabály-javaslatot, amelynek révén az EU a magyar blokkolási szándékok ellenére 18 milliárd euró hitelt tud nyújtani Ukrajnának.

A magyar kormány nem támogatja Ukrajna megsegítését, de az EU erre magasról tesz

Kedden az uniós pénzügyminiszterek tanácsán a magyar kormány képviseletében Varga Mihály jelezte, hogy:

Hirdetés

Nem támogatja azokat a jogszabály-módosításokat, amelyek révén az EU közösen tudna hitelt felvenni, amelyet aztán tovább adna Ukrajnának.

A cél Ukrajna működőképességének megőrzése, az oroszok által elpusztított, megrongált infrastruktúrák javítása, pótlása.

A javaslatot a Tanács a mai napon írásbeli eljárás keretében fogadta el, és azt a jövő héten történő esetleges elfogadása céljából benyújtják az Európai Parlamentnek.

Megkerülik Orbán vétóját

Az EUrologus információi szerint az Európai Parlament hétfőn dönt a sürgősségi eljárásról és a következő napok valamelyikén el is fogadják az előterjesztést.

Az EP elnöke már tájékoztatta a nagyobb képviselőcsoportok vezetőik, akik nem jelezték, hogy bármilyen fenntartásuk lenne.

Az EU vezetőinél betelt a pohár, már Merkel is a pénzek befagyasztását javasolja?

Számos forrás beszél arról, hogy bár nincs konkrétan kimondva, de Európai Unós szinten mindenkinek elege van Orbánból és a magyar vétózgatásból.

Sőt, felröppentek olyan meg nem erősített hírek is, miszerint már maga Merkel is teljesen máshogy gondolkodik Orbánról, mint egykori szövetséges.

Mint ismert, a napokban végül a németek is a Magyarországnak szánt pénzek befagyasztását javasolta.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.