Érdekes világTudomány

Óriási a baj, pár napon belül elfogynak a Föld erőforrásai

A WWF borzalmas közleményt adott ki: megindult a visszaszámlálás, mindent feléltünk a bolygón, a szörnyű jövő már elkerülhetetlen.

Alig néhány napunk van

A Természetvédelmi Világalap kiszámolta, hogy alig néhány napunk van hátra.

Egész pontosan arról van szó, hogy Hétfőre, azaz július 29-ére feléljük a Föld összes erőforrását. Ezzel pedig kritikus ponthoz ér el az emberiség.

Hirdetés

Ez ugyanis azt jelenti, hogy onnantól kezdve a bolygótól elveszünk, nem pedig “kölcsön veszünk”.

Ez az egész tény az egész tudományos világot és a közvéleményt is megrázta.

A közlemény szerint fogyasztásunkat tekintve jelenleg úgy élünk, mintha 1,75 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak egy van.

Sokkolta a tudományos világot

Bár a Föld még eltart bennünket a természeti tőke, de az extrém időjárási jelenségek, a biológiai sokféleség drasztikus csökkenése mind azt jelzik, hogy az ökoszisztémák összeomlása nincs messze.

Egyértelmű, hogy tovább nyújtózkodunk, mint ameddig a takarónk ér.

Ez pedig végeláthatatlan katasztrófák sorához fog vezetni: globális élelmiszerválság jön, valamint járványok, és összeomló gazdaság.

Ezek mind egyenes következményei lesznek annak, hogy a bolygó nem tud majd elegendő erőforrást biztosítani a civilizációnk fennmaradásához.

Sötét jövő vár az emberiségre

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy évről évre egyre hamarabb jön el a túlfogyasztás világnapja.

Tavaly még augusztus 1-jére, 2017-ben augusztus 2-ára esett ez a nap.

Hirdetés

1970-ben pedig még csak december 23-án értük el a túlfogyasztás határát, azóta mintegy 5 hónappal korábban használjuk el a Föld egy évre elegendő erőforrásait.

Vagyis nagyon gyorsan romlik az egész helyzet.

Ez egy civilizációs zsákutcává válhat, ami a fajunk pusztulását idézheti elő. Ha ugyanis nem tud eltartani majd minket a világ, melyen élősködünk, akkor egyszerűen leradíroz minket a természet és annak törvényszerűségei.

Ez ugyanúgy fog megtörténni, mint a Húsvét sziget lakóival, akik kivágták az összes fát, megették az összes növényt és állatot, majd éhen haltak

-állítják a kutatók.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!