Címlapsztorik

Óriási Bejelentés Orbán Viktortól a hitelmoratóriumok kapcsán, ez sokakat érinthet – videó

Orbán Viktor Facebook-videóban ismertette a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs javaslatát a hiteltörlesztési moratóriumra vonatkozóan, szavai alapján ezeket a kormány el is fogja fogadni.-

Január elsejével meghosszabbítják a moratóriumot további hat hónapig, de csak egyes társadalmi csoportoknál.

A miniszterelnök elmondta, a hitelmoratórium eddig 1,6 millió családnak és 60 ezer vállalkozásnak adott segítséget, decemberig összesen körülbelül 2000 milliárd forintnyi hiteltörlesztéstől mentesítve őket.

Hirdetés

A döntések a következők:

További hat hónappal (vagyis valószínűleg 2021. június 30-áig) a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak számára meghosszabbítják a hitelmoratórium lehetőségét.

A hosszabbítás automatikus, a hiteleseknek nem kell felkeresniük a bankot, csak ha a moratórium lehetősége ellenére újra törleszteni szeretnének.

A moratórium meghosszabbításának a lehetősége a vállalkozások számára is nyitva áll, de nekik be kell jelenteniük hosszabbítási igényüket. Ha a vállaltok bevétele több mint 25%-kal csökkent, akkor is meg kell kapniuk a moratórium lehetőségét a bankoktól.

Hitelmoratórium. Döntések // Credit moratorium. Decisions

Hitelmoratórium. Döntések // Credit moratorium. Decisions

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 19., szombat

Kiemelte továbbá:

A háztartások és a vállalkozások egyaránt 6 hónapig hitelszerződés-felmondási tilalmat fognak élvezni a járvány előtt felvett

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.