Egyéb

Óriási fordulat és gyomros Orbánnak: Karácsony Gergely péntek reggel visszalép

A média több, egymástól független forrása is erről az óriási fordulatról számolt be.

Órákon át tárgyalt Karácsony Gergely az őt támogató pártok vezetőivel az esetleges visszalépéséről. A hvg.hu úgy tudja, Karácsony Gergely vissza fog lépni, és bejelenti, hogy Márki-Zay Pétert támogatja.

A döntés azután született meg, hogy a Momentum bejelentette, az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogatják.

Hirdetés

Hivatalosan hírzárlat van az ügyben, de a portál több, egymástól független forrása is erről a fordulatról számolt be.

A hvg.hu információi szerint Márki-Zay Péter javára lép vissza. Karácsony és Márki-Zay pénteken 10-kor tart közös sajtótájékoztatót a Kossuth téren.

Márki-Zay Péter csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, hogy pénteken ő is ott lesz Karácsony Gergely bejelentésénél. Elmondta, hogy meghívást kapott az eseményre, és azt is tudja, hogy mit fog mondani Karácsony, de ennél több részletet nem árulhat el.

Csütörtök este negyed 10-kor érkezett a rendkívüli sajtótájékoztatóra a meghívó, Karácsony és Márki-Zay a Kossuth térre állnak ki.

Márki-Zay Péter kitartott amellett, hogy ő tudja legyőzni Dobrev Klárát és Orbán Viktort is, és Karácsonynak nem lenne nagyobb esélye akkor sem, ha ő visszalépne. Csütörtökön, a Momentummal közösen tartott tájékoztatón azt mondta,

az együttműködésbe tárt karokkal várják Karácsony Gergelyt és az őt támogató pártokat is.

Karácsony visszalépésével Dobrev Klára és Márki-Zay Péter marad versenyben az előválasztás második fordulójára. Karácsony Gergely korábban azzal érvelt, ha ő visszalép, akkor a baloldali szavazói Dobrev Klárát támogathatják, de lehetnek olyan csalódott szavazók is, akik inkább otthon maradnak.

Ezt nehéz előre megjósolni, a helyzet attól is függ, hogy Karácsony mennyire tudja meggyőzni támogatóit az átállásról.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom megrendelésére készült Závecz Research kutatás azt mutatta, az előválasztás második fordulója előtt a legtöbb biztos szavazója Dobrev Klárának van, őt követi Márki-Zay Péter majd Karácsony Gergely. Ugyanez volt a sorrend a Medián felmérésében is, ami még az előválasztás alatt készült.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.