CímlapsztorikÉrdekes világ

Óriási sorok, pánikoló autósok a kutaknál: a MOL közleményt adott ki

Érkeznek olyan beszámolók is, amik szerint hatósági áras üzemanyagról már ne is álmodjunk…

Egyre súlyosabb az üzemanyaghiány a magyar benzinkutakon, nemcsak a hétvégén, de már hétfőn és kedden reggel is hosszú sorok alakultak ki a töltőállomásokon, már ahol van üzemanyag.

A közösségi oldalakon folyamatosan számolnak be arról a szerencsésebbek, hogy hol, melyik kúton mennyit tudtak tankolni

Hirdetés

számolt be róla az Index is többek között.

Múlt hét pénteken kezdett el terjedni az az álhír, amely szerint a kormány éjfélkor feloldja az üzemanyagok árstopját, amire az emberek megrohamozták a kutakat. Péntek estére hosszú sorok alakultak ki a benzinkutakon. Voltak helyek, ahol emiatt elfogyott az árstopos üzemanyag, és csak a prémiumtermékek voltak elérhetőek.

Az utóbbi napokban egyre súlyosabbá vált a helyzet, és több helyen is kaotikus állapotok uralkodnak. Hétfőn és kedden is hosszú sorokban álltak az autók a benzinkutak előtt, ahol a beszámolók szerint legalább 30-40 percig kell várakozni, hogy sorra kerüljenek és tankolni tudjanak az autósok.

Egy olvasónk azt írta, hétfő reggel Üllőn az OMW kút volt az utolsó hely a környékben, ahol még lehetett üzemanyagot kapni, de csak néhány óráig. De úgy tudja, Maglódon az Auchannál este még lehetett tankolni, de legalább 40 percet kell sorban állni.

Elmondása szerint Monoron és Vecsésen már semmi nincs, míg a Shellnél már napok óta ugyanez a helyzet.

De a benzinkutak is folyamatosan tájékoztatják a tankolni vágyó autósokat. Így tett a bódvaszilvasi töltőállomás, az Elan Energia is, ahol hétfő estére a benzin és a gázolaj is elfogyott.

Mint írják, mivel a Mol nem tudja a megrendelt mennyiségeket leszállítani, ezért csak akkor tudják kiszolgálni a vevőket, ha a szállítmány megérkezik.

Eközben Tatabánya Mentőállomás hivatalos Facebook-oldala arra kért mindenkit, hogy engedjék előre a mentőket a helyi Mol-töltőállomáson, hogy minél hamarabb megtudjanak tankolni, hiszen a hosszú sorok kivárása az aktív mentésből való kiesést jelent.

A TotalCar autós magazin vasárnap óta már percről percre követi és gyűjti azt, hogy pontosan mely kutak fogytak ki. Vannak olyan helyek, ahol a benzin ürült le, és vannak olyanok, ahol a gázolaj.

Hirdetés

Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter néhány napja az Indexnek arról beszélt, hogy az ellátáshiány miatt veszélybe kerülhet az üzemanyagárstop is, de szerinte ebben a helyzetben nem szabad hozzányúlni a stratégiai készlethez.

Hasonlóan vélekedett november 30-án a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki azt mondta, csak akkor tudják fenntartani az árstopot, ha a Mol garantálni tudja, hogy az ország ellátása biztonságban van.

A nyitókép illusztráció!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.