Egyéb

Ősi maja kalendárium jósolta meg a klímaváltozást – egy kutató ezt állítja

Véget ért egy 5126 éves ciklus, a mostani ciklus pedig a levegő, mint elem motívumaival van tele.

Don Carlos Barrios szerint a maja civilizáció előre látta a klímaváltozást és a légszennyezést, ami az emberiség vesztét okozza majd.

2012 “világvégéje” és az azt megelőző tömegpánik

Talán mindenki emlékszik még arra, hogy 2012 előtt nem sokkal az egész világsajtó tele volt különféle, a december 21-ére vonatkozó dátummal és a világvégével, amit akkorra jósoltak.

Hirdetés

A mítosz szerint ugyanis egy ősi maja naptár 2012 december 21-én ért véget, amit sokan a világunk végeként is értelmeztek.

Egyesek szerint a Nibiru ütközése történt volna meg a Földünkkel, mások szerint december 21-én lement volna a Nap, és soha többé nem kel volna fel, örök sötétségbe borítva a Földet.

Szerencsére azonban egyik világvége jóslat sem jött be, utána pedig kínos magyarázkodásba kezdtek, miszerint ez “csak egy új kezdet”, egy másik világkorszak…stb.

Véget ért egy 5126 éves ciklus

Egy Guatemalában élő szakember, Don Carlos Barrios azt állítja, hogy 13 jövőbeli ciklust vázol még fel a civilizáció számára amaja civilizáció a különféle ősi naptárakon.

Nem a 2012-es “világvégét” mutató naptár volt ugyanis az egyetlen.

Ráadásul szerinte nemrég ugyan 2012-vel valóban véget ért egy ciklus, már érkezik is a következő.

Azonban a követező ciklust felvázoló naptár a levegőt, mint elemet rengetegszer ábrázolja a faragványokon, ami egyértelmű utalás a jelenükre – állítja.

Megjósolták a klímaváltozást és a légszennyezést?

A mostani ciklus a levegő elemmel a központi motívum szerepben egyértelműen a klímaváltozásra utal, és ha igaza van a kutatónak, akkor a maják több ezer év távlatából ezt az egészet előre látták.

Vagyis tűpontosan leírták, hogy az emberiségnek ebben az új ciklusban a globális felmelegedéssel és a légszennyezéssel kell megküzdenie a fennmaradásáért.

Hirdetés

Hogy persze mennyire van igaza a szakértőnek, azt érdemes a helyén kezelni, erős fenntartásokkal.

Azonban ha tényleg megvonható a párhuzam, akkor érdekes, és egyben ijesztő az, hogy mennyire pontosan jósolták meg a jövőt.

És kérdés, hogy vajn honnan tudtak róla…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!