Tech-Kütyük

Itt a cserépbe integrált napelem-tető: olcsóbb lehet majd, mint a sima tetőcserép!

Jöhetnek a rezsigyilkos tetőcserepek még a magyarok számára is megfizethető áron?

Vajon mennyire fognak ennek örülni a nagy energiaszolgáltatók?

Rezsimentesség, ingyen áram a napelemes cseréppel

A Tesla Solar Roof 3 egy olyan napelemmel működő, cserépnek álcázott panel lesz, melyekkel egy egész tetőt le lehet fedni, és tényleg nem lesznek zavaróak.

Hirdetés

Úgy fognak kinézni, mintha egy egyszerű tető lenne, azaz cserépként és napelemként is funckionálnak.

Így egy teljes tetőfedéssel annyi napelemet termelhetnek, hogy egyes háztartások havi áramfogyasztásának jelentős részét le tudják majd fedni, vagy akár teljesen megszüntetik a villanyszámlát.

A cserepek még a téli hónapokban is tudnak működni, igaz kisebb hatásfokkal.

Örökgaranciás lesz, soha nem romlik el

Sok ígéret van ezzel kapcsolatban, az egyik az, hogy örökgaranciás lesz, azaz elég lesz egyszer megvenni őket, mert a tesztek alapján nem képesek elromlani, vagy meghibásodni.

Ha mégis így történne, akkor a cég ingyenesen cserélni fogja őket.

Persze a valóságot mindig érdemes kettővel elosztani a hangzatos ígéretek terén, de ha nem fedi a teljes rezsiköltséget, legrosszabb esetben is jelentősen csökkenti azokat.

Kérdés, hogy vajon az eon és társai mit fognak hozzá szólni…

Indulhat a tömeggyártás

A Tesla 3 éve már egyszer bemutatta a cserépbe integrált napelem-tetőt, mégpedig Hollywoodban a Született Feleségek díszleteit építették át hozzá.

a sorozatos ígéretek ellenére, csak nem akart beindulni a tömegtermelés. Persze voltak hírek kis szériás tesztekről, de mint kiderült, Musk nem volt elégedett a cserepek telepítésének egyszerűségével ezért többször újratervezték a megoldást.

Hirdetés

Csakhogy ilyenkor mindig újra kellett kezdeni az élettartam teszteket is, hiszen a Tesla évtizedekig garantálja az üvegtető működését.

Most úgy néz ki elkészült a harmadik generáció, ami már megérett a tömegtermelésre.

Az árakról rengeteget beszéltek már, és felmerült több ízben, hogy valóban olyan olcsó is lehet idővel, a bevezetést követő években, mint egy sima tetőcserép, ami rengeteg család számára jelenthet a továbbiakban rezsicsökkenést vagy teljes rezsimentességet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!