Érdekes világ

Ferenc pápa megnyithatja a világ előtt a Titkos Vatikáni Levéltárat: minden napvilágra kerülhet?

Még a nevet is megváltoztatják a Vatikáni Titkos Levéltár a Vatikán Apostoli Levéltára lesz.

Az összes eddig az egyház által rejtegetett titkos dokumentum is vizsgálható lesz, vagy az egész csak egy “szemfényvesztés”, és az özönvíz előtti világról, vagy a Jézus mögötti tényleges igazságról sosem fognak beszélni…?

A Vatikánt romba döntő bizonyítékok?

Méltatlanul keveset beszéltek évszázadokon át a Vatikán egyik legtitkosabb helyéről, ahová állítólag számtalan olyan dokumentumot rejtettek el, melyek némelyike a teljes igazságot tartalmazza a mindenkori pápákkal vagy Jézussal kapcsolatban.

Hirdetés

Sőt, léteznek olyan feltételezések is, miszerint a Vatikán rendelkezik olyan dokumentumokkal is, melyek az özönvíz előtti világról írnak, és melyet nem akarnak felfedni az emberiség előtt.

Megint más források szerint az eredeti Bibliából száműzött evangéliumok, eltitkolt jézusi tanítások is vannak az elzárt levéltárban.

Bár ma már a levéltár nyitott, mégis él a köztudatban, hogy sok a titkos irat ott, nem is alaptalanul.

Léteznek olyan elzárt szárnyai, részlegei ugyanis,a hol a rossz nyelvek szerint tárolhatnak ilyen soha ne látott “titkokat”, amik kínosak az egyházra nézve.

Ferenc pápa nyilvánossá tett mindent?

Nemrég Ferenc pápa bejelentette, hogy megváltoztatják a Vatikán híres archívumának nevét, a Vatikáni Titkos Levéltár a Vatikán Apostoli Levéltára nevet kapja.

A vatikáni levéltárat a 17. század elején V. Pál pápa alapította, 1881 óta érhetik el a tudósok.

Az egyház vezetéséhez kapcsolódó 8-20. századi dokumentumokat tartalmaz. Az iratok 85 km-nyi polcrendszert foglalnak el, egy részük egy földalatti raktárban található.

A kutatók most egészen a XI. Pius pápaságának végéig, 1939 februárjáig szóló dokumentumokhoz is hozzáférhetnek, emellett néhány kivételtől eltekintve a frissebb iratokhoz is.

Sokak szerint azonban az egész “levéltár nyilvánosságra hozatala” csak egy szemfényvesztés, mert még mindig vannak olyan iratok, amik soha nem keürlhetnek ki az emberek közé.

Hirdetés

Az 1939 és 1958 között a katolikus egyház élén álló pápa egyesek szerint szemet hunyt a holokauszt felett azzal, hogy nem tiltakozott ellene erélyesen.

A Vatikán eddig azt állította, hogy XII. Piusz a helyzet súlyosabbá tételét elkerülendő a színfalak mögött csendben dolgozott azon, hogy meg tudjanak menteni minél több zsidó származású embert.

A legdurvább titkok továbbra is titkok maradnak

Ha valami nyilvánosságra hozatal történik, az nem véletlenül történik, ahogyan az sem véletlen, hogy ezzel harangozták be az egész világnak a dolgot.

Sokak szerint egyfajta “parasztvakítás” zajlik a Vatikán részéről, miközben a titkos iratokat, az egyház legkínosabb ügyeit és sötét foltjait már rég máshová, egy sokkal biztosabb helyre vitték…

Ez az egész meg csak egy “cirkusz” a külső nyilvánosság számára.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!