Misztikum

300 ezer éves csavarok az ural hegységben: ijesztő múltbéli bizonyíték az előző emberiségre?

Előkerülésük óta heve vita tárgyai, senki sem tudja, hogyan hozhatták létre ezeket. Van köztük 2,8 mikron méretű is. Egy emberi hajszál vastagsága 300 mikron…

Titokzatos csavarok az Uralból

A mindenkit zavarba ejtő leletek még 1991-ben kerültek elő őrőszországöl. Azóta többet is találtak belőlük az ural hegység déli részénél is, ám eredetük és keletkezésük ma is magyarázat nélküli.

A leletek mérete is döbbenetesen kicsi, 2,8 mikron méretűig terjed. A legnagyobb darabok 3 centisek.

Hirdetés

A 2,8 mikronos méret meglehetősen furcsa, hiszen ilyen apró tárgy megalkotásához a készítőknek ismernie kellett volna a modern nanotechnológiát.

Viszonyításképp – egy hajszál 100 mikron szélességű.

Eredetileg egy bányánál történő ásatás során kerültek elő egy olyan zárványból, ahol nem volt 20 ezer évnél fiatalabb ásvány.

A leletek kora igen széles skálán mozgott.

Volt olyan, mely 20 ezer éves volt, de olyan is akadt közöttük, aminek a kora elérte a 318 ezer évet.

Ősi nanotechnológia bizonyítékai?

A leletek úgy néznek ki, mintha apró csavarok lennének. Azzal a különbséggel, hogy tényleg nagyon aprók voltak.

Egy ilyesfajta tárgyat létrehozni sokak szerint egyértelműen csak nanotechnológiával lehetne.

Senki sem tudja azt sem, hogy mire lehettek használva.

Olyna, mintha valmaiféle szueprefjlett ősi technológia termékei lennének. Az ijesztő azonban az, hogy a technikáját nem tudni ma sem, mivel a tűz hasnálata is csak 400 ezer éve ismert.

Hirdetés

A rejtélyes spirálok rézből, molibdénből illetve volfrámból készültek. A nagyobbak rendszerint rézből, a kisebbek az utóbbi két anyag egyikéből, vagy azok ötvözetéből állnak.

A nanotechnológia ismerete magas szintű matematikai tudást követel meg, ráadásul a leletek formájuk részleteiben követik az aranymetszés szabályait, ami ugyancsak ezt feltételezné.

Az előző emberiség nyomai

Egyesek szerint éppen ezért lehetnek az előző emberiség egyik legfőbb bizonyítékai.

Ők azt állítják, hogy a múltban az emberi faj kifejlődése előtt már létezett egy hozzánk hasonló humanoid faj a bolygónkon.

Elérhettek egy bizonyos fejlettségi szintet, majd végül váratlanul kipusztultak.

A nyomaik azonban részben fennmaradtak, és ezeket találják meg a régészek emberi előtti korokból, mely ellent mond az emberi evolúció idővonalának.

Ma sincsenek egyértelmű válaszok

A spirálokat többször alaposan górcső alá vette a tudomány.

Moszkvában, Helsinkiben és Szentpéterváron is vizsgálták a különös spirálokat, de itt is csak rejtélyekbe ütközünk, ugyanis a velük foglalkozó fő kutató, Dr. Johannes Fiebag 1999-ben elhunyt.

Ezután nem lehetett újra hallani a leletekről és azok vizsgálatáról, egyesek szeriont nyomuk veszett, mások szerint a modern történelemtudomány szándékosan hallgat róluk.

Bármi is ennek az oka, egyvalami biztos: geológiai folyamatok által aligha jöhettek létre, ahogyan azt eleinte sejtették.

Ebben az esetben máshol is kellett volna ilyenekre bukkanniuk a tudósoknak, egyelőre azonban ezeken a spirálokon kívül nem tudni másokról a Földön.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!