CímlapsztorikTudomány

Összefüggő univerzumban élünk? Potenciális enegriaforrást tárhatnak fel a tudósok

A kvantummező elmélet azt állítja, hogy maga a téridő szerkezet egy rendkívül alacsony szinten, óriási intenzitással rezeg.

Ha egy kis százalékot képesek lennénk kivonni abból az energiából, akkor több száz évre elegendő energiához jutnánk az egész világ számára…

Összefüggő univerzum elmélet

A Physical Review and Research International című szakfolyóiratban olyan tanulmány jelent meg a múltban, ami előbb vagy utóbb oda vezetheti a szakembereket, hogy végtelen energiához juttathatják az egész emberiséget.

Hirdetés

Elsőre hihetetlennek hangzik, már-már sci-finek, pedig van mögötte tudomány, és sokkal megvalósíthatóbb, mint gondolnánk.

A tanulmány az “Összefüggő Univerzum” elméletét taglalja, ez ugyanis a gravitáció egy új, másfajta megértése.

Ehhez matematikai és geometriai egyenleteket használtak fel, és sikerült kimutatni ezek alapján, hogy a világegyetemben tényleg minden kapcsolatban van.

A legparányibb dolgoktól a legnagyobbakig.

A tér határzza meg ugyanis az anyagot valójában, nem pedig az anyag a teret. És az anyag 99,99%-át tér alkotja.

Végtelen energiaforrás

A kvantummező elmélet azt állítja, hogy maga a téridő szerkezet egy rendkívül alacsony szinten, óriási intenzitással rezeg.

Ha egy kis százalékot képesek lennénk kivonni abból az energiából, ami akár csak egy ember kisujjában lévő térben rezgésként van jelen, az elegendő energiát jelentene több száz évre az egész világ számára.

Az energiát így képsek lehetünk úgy felhasználni, hogy az az egész életünket megváltoztatja majd.

A kutatások alapján Paul Scherrer Intézet egy új mérési eredményt adott ki a protonok méretéről, ami megintcsak ezt támasztja alá.

Hirdetés

Ezek a protonok lehetnek az univerzum alapvető építőkövei, megvannak az atom középpontjában, valamint minden másban.

A végtelenbe, és tovább?

Fontos tehát, hogy megértsék a tudósok a működését, és a szerkezetét, mert ezzel fogjuk tudni megérteni a teljes univerzumot, és annak végső összefüggéseit.

Ha az elmélet helyes, akkor ez betekintést nyújthat az emberiség legelterjedtebb problémáinak megoldásába, és csak egy karnyújtásnyira van tőlünk.

Egyúttal megnyithatja az utat az új felfedezések előtt az energia, a szállítás és még az űrutazás terén is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!