CímlapsztorikÉrdekes világ

Ősszel teljesen elszabadulhat a pokol: állítják a tudósok

A koronakáosz még csak most vette igazán kezdetét… Ha minden tényező együtt fog állni – márpedig erre ősszel jó esély van – komoly bajba kerül valamennyi ország a Földön…

A világ minden táján drámaian emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma.A szakértők már most elkezdték megkongatni a vészharangot, sajnos nem is teljesen alaptalanul.

Arról van ugyanis szó, hogy a friss számok tekintetében nem csak idehaza, de sehol a világon nem nyugodhatunk meg.

Hirdetés

Ráadásul az őszi időszaktól egyes szakértők és tudósok valóságos járványügyi katasztrófát “várnak”.

idehaza eleinte százas, most már köze egy ezres nagyságrendekkel növekszik a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Rövidesen pedig sokak félelme szerint biztosra vehetően a halálozások száma is emelkedni fog, annak ellenére is, hogy túlnyomó részt most a fiatalokat “támadja” a vírus.

Lásd Floridába, ahol ugyanez zajlott le, aztán a fiatalok után az idős korosztályból lett rengeteg fertőzött, és még több halott.

Az elemző tudósok szerint amint beköszönt az igazi ősz, a hűvösebb, nyirkosabb időszak, és az emberek immunrendszere legyengül, pillanatok kérdése és nagy lesz a baj…

A baj mértékén jól látszik, hogyan reagálnak az egyes országok.

A koronavírus-járvány miatt ismét több országban vezettek be korlátozásokat, köztük Nagy-Britanniában és Franciaországban is.

Emmanuel Macron aggasztónak nevezte a járványügyi helyzetet, miután csütörtökön újabb tízezer koronavírusos esetet regisztráltak.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a gazdaságot nem lehet leállítani, ám a francai lakosság szerint régiókénti részleges karanténra lehet számítani.

Hirdetés

Bár Spanyolországban különböző időpontokban indult el a tanév, itt is volt példa iskolabezáratásra.

Portugália közlekedési minisztériumának bejelentése szerint a növekvő esetszám miatt Norvégiában is újabb szigorítások várhatók.

Az ősz azért is hozhat járványügy katasztrófát, mert nagyon nehéz lesz megkülönböztetni a laikusok számára a betegséget más, influenza szerű megbetegedésektől.

Az embereken eluralkodik majd a rettegés, már ha köhint egyet valaki, egymásnak fog mindenki esni, vagy épp elkerülik egymást.

Arról nem beszélve, hogy a koronavírus akár mutálódhat is, még halálosabbá válva az influenzával “összekapcsolódva”, persze ennek tudományos esélye tényleg meglehetősen minimális, de az ördög nem alszik, még a vírusok világában sem.

Egy biztos: most senki sem mer pontosat jósolni.

A koronavírus megmutatta, hogy valamennyi korábbi tudásunkat újra meg újra felülírja, éppen ebben rejlik a veszélyessége.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.