Tudomány

Összeomolhat az élelmiszerellátás, jönnek a szuperbaktériumok: a következő 4 év kritikus lesz a szakértők szerint

Az elemzők és orvosok szerint mindössze 4 évre vagyunk a katasztrófától.

Igazi egészségügyi és élelmiszerkatasztrófa a láthatáron

Az embereket megtámadó baktériumok egyre ellenállóbbak a gyógyszerekkel szemben, ami hamarosan óriási egészségügyi katasztrófához vezethet világszerte.

Mindössze tehát évekre vagyunk attól, hogy valahol bekövetkezzen a baj, és mivel a globalizált világban minden szoros kapcsolatban áll, ez hamar átterjedhet a bolygó többi részére.

Hirdetés

Jelen helyzetben egy friss jelentés szerint akkora már a baj, hogy a téenészállatok között is olyan gyilkos szuperbaktériumok szaporodnak, melyek emberre is átterjedhetnek.

Ráadásul évről-évre egyre több jelentés érkezik arról is, hogy egyre nehezebb fenntartani az élelmiszeripar, különösen a húsipar jelenlegi szintjét.

Egyre több a beteg állat, ezeket pedig egyre nehezebb már egyáltalán életben tartani is, míg eljutnak a “feldolgozásig”.

A teheneket antibiotikummal lőtték tele, akárcsak a csirkéket, valamint szteroidokkal, hogy jobban nőjenek….

Hát most meglett ennek a böjtje a köztük kialakuló szuperbaktérium fertőzések következtében ugyanis millió számra ölnek le komplett telepeket.

Nagy a baj, az állattartó telepekről robbanhat ki a következő nagy járvány

Kiderítették, hogy az évek során megtriplázódott azoknak a baktériumoknak az aránya, amelyek nem, vagy nagyon gyengén reagáltak csak a kezelésekre.

Ezek a baktériumok általában a disznókban és a csirkékben jelentek meg, amelyek a fejlődő országokban a legfontosabb húsadó állatoknak számítanak.

Egyrészt, ha nem leszünk képesek ellátni a beteg állatokat, annak óriási hatása lesz a globális szegénységre, vagyis egy élelmiszerválság robbanhat ki, de ez a kisebbik gond.

A nagyobbik gond az, hogy a szuperbaktérium idővel átugorhat az emberre is, és ez egy halálos kombinációjú járvány megszületését eredményezheti, amit majd nem lehet megállítani.

Hirdetés

A rezisztencia egyébként nemcsak a régebbi, de az újabb antibiotikumoknál is megjelenik, így gyakorlatilag egy így kirobbanó pandémiára, azaz világjárványra egyszerűen nem lenne ellenszerünk, és már az első hetekben milliók halnának meg világszerte.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!