Érdekes világMisztikumTudomány

Párhuzamos életek bizonyítékai: közel vagyunk ahhoz, hogy a világunkból más alternatív valóságokba lépjünk át?

Egyre több a tudományos bizonyíték arra, hogy parallel, úgynevezett tükörvilágok, univerzumok húzódhatnak meg a téridő szövete mögött…

Az elmúlt években számos olyan eset látott napvilágot, ami minimum felveti annak a kérdését, hogy az embereknek létezik-e valahol távol, vagy akár csak egy másik síkban másik életük.

A párhuzam,os világok gondolata pedig már a 80-as évek sci-fijei óta foglalkoztatta a tudósokat is.

Hirdetés

Eleinte fantazmagóriának gondolták, azonban a kétezres évek után valami megváltozott: elkezdtek szép sorban gyűlni a bizonyítékok.

Ezek ugyan nagyrészt közvetett bizonyítékok voltak, mégis sok szakember szerint csakis így lehet magyarázni az univerzumunk működését.

Ma már tudjuk, hogy a kvantumfizika jelentheti a kulcsot a megoldáshoz.

A jövőben képesek lehetünk nem csak közvetlenül észlelni az úgynevezett tüköruniverzumok jelenlétét, de mérni és kapcsolatba lépni is tudunk majd velük.

Napjaink legelfogadottabb modellje szerint nagyjából 13,7 milliárd évvel ezelőtt a kozmoszra a gravitációs szingularitás volt a jellemző: ebben a világban az idő és távolság mérése értelmetlen, a hőmérséklet és a nyomás pedig végtelen volt.

Azután valamilyen, egyelőre ismeretlen ok miatt hirtelen tágulni kezdett a kozmosz, háromdimenziós alakot öltve.

A tudósok ma biztosak benne, elnézve és tanulmányozva a kvantumfizikai szintű fluktuációkat és rejtélyes jelenségeket, hogy ezek bizonyítékai, kvázi “átszűrődő” nyomai, erői más univerzumoknak.

Vagyis nem csak és kizárólag a mi univerzumunk született meg a Nagy Bumm következtében.

Michio Kaku elméleti fizikus szerint az univerzumok egymás mellett helyezkednek el egy 11 dimenziós térben, mint a buborékok.

Hirdetés

Ezek a buborékok pedig időnként ütközhetnek egymással, ez hozza létre az Ősrobbanásokat.

A végtelen univerzumok ötletének egyik legizgalmasabb gondolata az, hogy mivel a részecsketípusok száma véges, így azok kombinációja is az (egészen pontosan 10¹²², azaz 122 darab 10-es szorzata).

A végtelen tér-időben tehát egy idő után ismétlődések alakulnak ki, így egy-egy univerzumnak több másolata is lehet.

A multiverzumokban senki sem tudja, hogy mi rejtőzhet. Egyes feltételezések szerint teljesen máshogyan néznek ki és más törvények uralkodnak bennük.

Mások viszont úgy gondolják, hogy a nagy kozmológiai világmindenség modellnek csak úgy van értelme, ha a másolatok között apró eltérések vannak, így belőlünk is végtelen számú változat létezik.

Az egyik univerzumban tanárok lettünk, egy másikban sokkal hamarabb vettünk feleségül valakit, vagy váratlanul baleset ért minket és tolószékbe kényszerültünk.

Míg egy másik életben hatalmas családunk van és gazdagok vagyunk…

Vagyis az életünk gyakorlatilag egy szuperpozícióban lebeg bizonyos értelemben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.