Címlapsztorik

Parragh László: nőni fog a munkanélküliség, ezt már nem lehet elkerülni, de ez nem ördögtől való

Parrag megdöbbentő kijelentéseket tett a devizában eladósodó Magyarországról, elszegényedésről és egy esetleges államcsődről?

„Azt sem hiszem, hogy annyi pénz lenne a munkahelyek megőrzésére a költségvetésben, hogy elkerüljük a munkanélküliség növekedését…”

Durván nőhet a munkanélküliség, de „ez nem ördögtől való”

Parragh László előre vetítette, milyen sötét időszak várhat a magyar cslaádok százezreire a következő hónapokban.

Hirdetés

„Elképesztő mértékben nőttek a bevételek, de a kiadások is hasonló tendenciát mutattak.

Az év második felében viszont már a növekedés mértéke lassabb lesz, ezért nagyon-nagyon óvatos költségvetési politikát kell folytatni és óvatosnak kell lenni a tervezésben, hiszen még nem látják, miként alakul a jövő év”

-jelentette ki.

Parragh kijelentette, hogy a jelenlegi helyzetben azt kell eldönteni, hogy melyik ujjunkat harapjuk, de akárhogy döntünk a végén, valami úgy is fájni fog.

Nem hiszem, hogy a magyar költségvetésnek – és ez nem magyar sajátosság – lesz arra pénze, hogy minden területnek kellő mértékű támogatást biztosítson, és nem is lehet ezt megoldani.

Ha bezár az élményfürdő a drasztikusan megemelkedő energiaárak miatt, akkor nincs olyan állami támogatás, amivel a mellette lévő vendéglő nyitva tudna maradni.

Azt sem hiszem, hogy annyi pénz lenne a munkahelyek megőrzésére a költségvetésben, hogy elkerüljük a munkanélküliség növekedését. Várhatóan sajnos erősen nőni fog a munkanélküliség, ezt már nem lehet elkerülni.

Ez sem ördögtől való, hiszen tudjuk, hogy a gazdaság sohasem állandó, a konjunktúra és visszaesés időről időre váltakozik”

-tette hozzá.

Hirdetés

Devizában eladósodó ország lehetünk

Parragh elmondta:

„Ha az EU a nekünk járó forrásokat időben folyósítaná, akkor kezelni lehetne a mérleghiányt. Ha viszont az uniós pénz nem érkezik meg, akkor Magyarországnak devizakötvényeket kell kibocsátania.”

„Sokkal inkább a rendszerváltás sokkhatásához hasonlítanám, amikor az egész magyar termelési struktúra, az iparpolitika kérdőjeleződött meg”

– tette hozzá.

Mindezek azért nagyon súlyos kijelentések, mert sokak szerint a deviza kibocsátással a devizában valód eladósodást fogja megkockáztatni az ország, ha valóban így alakul.

Ez pedig pont egy lépéssel vihet közelebb minket az államcsődhöz, ami persze még mindig távol áll szerencsére, de szintén egy eshetőség, a legrosszabb eset.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.