Címlapsztorik

Pert nyert a magyar állam ellen a tanárnő, akinek a rendőrök eltörték a vállát, a meztelen testére térdeltek

De még a mentők is hazudtak róla, az ügyészség pedig hamis tanúvallomásokat is elfogadott.

Csakhogy az egészről titokban videófelvétel készült… Magyarország 2023?!

Hogy történhet meg ilyen egy normális országban? Itt a jog már nem az emberekért van, hanem a hatalmaskodó rendőrökért, kiskirályokért?

Hirdetés

A tanárnő most tízmilliós kártérítést kapott, de évekbe telt, míg kiheverte a történteket.ű

Ez az ügy egy o lyna elképesztő és vérlázító eset, ami önmagában felveti, hogy egyáltalán egy biztonságos jogállamban élünk-e….

A nő, R. B., egy középkorú tanárnő, akinek pszichés betegsége van, azonban gyógyszerei szedése mellett teljes életet tud élni.

Egy alkalommal hozzátartozói nem tudták felvenni vele a kapcsolatot, ezért mentőt hívtak rá, azt hitték, rosszabbodott az állapota, nem vette be a gyógyszereit.

A nő nem akarta beengedni az ápolókat, végül egy hozzátartozója érkezett a lakáshoz és ő nyitotta ki az ajtót. Akkor már rendőrök is voltak ott.

A nő akkor épp fürdött, és meglepődött, hogy rendőrök hatolnak be a fürdőszobába.

A nő ellenállást nem tanúsított, a rendőrök mégis megbilincselték és áttuszkolták egy másik szobába, a művelet közben eltörték a vállát. Ezután a nőt le is teperték, és 20 percen át térdelt a meztelen nőn két ember

-írja a Blikk.

Csakhogy ebből a mai ítélet szerint egy szó sem igaz. A történtekről ugyanis a nő barátja, aki a rendőrökkel egy időben szintén bement a lakásba, videóra vett mindent.

Hirdetés

A magyar ügyészség abszurd indoklást adott elő.

Eszerint a rendőröket azért nem hallgatták ki gyanúsítottként, mert „megalapozott gyanú hiányában a gyanúsítotti kihallgatásuknak törvényes alapja nem volt”.

Tanúként pedig azért nem hallgatták meg őket, mert az „súlyosan sértette volna […] az önvádra kötelezés tilalmára vonatkozó garanciális alapelvet”, és a vallomástételt egyébként is megtagadhatták volna…

Az indoklás azért is furcsa, mert a rendőröket meg sem hallgatták, vagyis az ügyészség saját magának is ellentmondott az indokláskor.

Ráadásul ezzel ellentétben elfogadták azoknak a mentőknek a tanúvallomását, akikről bebizonyosodott, hogy hamis tartalmú orvos dokumentációt készítettek az esetről, és teljesen életszerűtlen tanúvallomást is tettek később.

Az egészben az a legijesztőbb, hogy egyáltalán nem egyedülálló, hogy a magyar hatóságok elmismásolják a nyomozást és a vizsgálatokat olyan ügyekben, mikor a hatóság emberei hibáznak, számos ilyen ügy került már a strassbourgi bíróság elé.

Tóth Balázs, a sértett ügyvédje azt mondta, elégedettek az ítélettel, de ennek az ügynek a végére már itthon is pontot lehetett volna tenni, ha a hatóságok elismerik nyilvánvaló hibájukat.

Az ítélet 25 ezer euró (mintegy tízmillió forint) igazságos elégtételt állapított meg a panaszosnak. Ezt a magyar állam fizeti ki, ahogyan a per 4500 eurós költségét is.

A tanárnőnek évekbe telt, mire kiheverte a történteket.

Sokakban pedig most is az merült fel mint korábban számos hasonló esetnél.

Egy nővel miért tudnak ennyire keménykedni?

Amikor komoly, edzett bűnözőket kell elfogni, egy fél osztag rohamozza meg a helyszínt és messziről “kérlelik” sokszor hangosbemondókon…

Kettős mérce…?!

“Ezek pont azok az semmitérő rend őrei, akik egy 30 kilós nőt letepernek, de ha emberükre akadnak, azonnal elfutnak. Szerencsére többség nem ilyen.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!