Címlapsztorik

Pestszentlőrinci 7 éves fiú nyerte meg a dubaji számolási versenyt

Igazi matekzseni – akár Einstennél is okosabbá válhat.

Jagnesák Benett épp olyan élvezettel számol abakuszon, mint ahogy vadászrepülőt épít legóból.

A kisfiú néhány hete nemzetközi bajnokságot nyert egy dubaji – a járvány miatt online tartott – versenyen.

Hirdetés

Az indulóknak feladatokat kellett megoldaniuk abakusz, a többezer éves mechanikus számológép segítségével, és az adott időn belül Benett tudta a legtöbb jó megoldást

– írja Blikk.

Az indulóknak feladatokat kellett megoldaniuk abakusz, a több ezer éves mechanikus számológép segítségével, és az adott időn belül Jagnesák Benett tudta a legtöbb jó megoldást.

A pestszentlőrinci bajnok kisfiú különleges képességeit a 17 évvel ezelőtt, Indiában alapított, mára 42 országban működő Brainobrain oktatási hálózat fejleszti.

Benett hetente jár szakkörre vagy különórára.

Magyarországon több helyen is tanítják gyerekeknek az abakusz használatát, erről korábban itt írtunk.

Még beszélni is épp csak elkezdett Benett, amikor kétévesen egy reggel közölte szüleivel, hogy számolni akar, mutassák meg neki a számokat.

A szülők teljesítették kérését, bár kaptak ezért hideget-meleget másoktól, akik szerint nem kellene idő előtt ezzel gyötörni a gyereket.

„Az iskolában nem abakusszal számolunk, de így is tudom a megoldásokat. Sajnos hiába jelentkezem, a tanító néni mindig mást szólít fel, így egy kicsit unalmas az iskola”

Hirdetés

– mondta a Blikknek Benett, majd abakuszával a lap munkatársainak bemutatta, hogyan kell villámsebesen összeadni, kivonni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.