CímlapsztorikÉrdekes világ

Pofátlanság mennyiért tankolnak a magyar képviselők – Akad, aki 3,6 milliót is beletöltött a kocsijába

Az elmúlt időszakban tövig nyomták a gázt a magyar politikusok…!

Van, aki háromszor megkerülhette volna a Földet belőle!

Döbbenet, egyenesen arcpirító, a pofa leszakad, mennyit tankolnak a parlamenti benzinkártya terhére a mélyen tisztelt honatyák…

Hirdetés

Tövig nyomták a gázt képviselőink az elmúlt másfél évben: 2020-ban összesen 153 millió, idén április végéig 46 millió forintot költöttek a közpénzből feltöltött benzinkártyáikról.

Mindezt úgy, hogy elméletileg volt egy világjárvány (és még tart is), és nyakra-főre mondogatták a magyar népnek, hogy “maradj otthon”…

Az adatok szerint Hörcsik Richárd fideszes képviselő az abszolút rekorder, igaz, ő az egyik legtávolabbi lakhellyel rendelkező politikus, a Budapesttől 250 kilométerre lévő Sátoraljaújhelyen él.

Hörcsik összesen 3,6 millió forintnyi benzint töltött bele autójába. 2020 júniusában például csaknem 289 ezer forintért tankolt, átlagosan havonta 225 ezerért csorgatta a naftát a kocsiba.

Csak viszonyításképp:

A KSH szerint a nettó átlagkereset havi 275 ezer forint volt idén februárban, a magyarok pedig havonta 13 200 forintot költenek közlekedésre átlagosan.

Az ugyancsak fideszes Bíró Márk csaknem egy évtizede nem szólal fel a parlamentben, az utakon viszont annál aktívabb: mintegy kétmillió forintért tankolt. A képviselő listáról került be a parlamentbe, vagyis nem kell járnia választókerületét.

A független Hadházy Ákos szintén csaknem kétmillió forintot költött benzinre.

Na és Gyurcsányé mit gondoltok, mennyi?

Hirdetés

2021 első negyedévében 42 758 forintot költött benzinre abból a keretből, amit számára a DK frakcióvezetőként biztosít.

„Fontos hangsúlyozni, hogy ez a pénz a frakciókeretből ment, tehát nem a parlamenti keretet terheltük ezzel” – tették hozzá.

Visszatérve a rekorderre: Hörcsik úr ennyiből háromszor megkerülhette volna a Földet…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.