Pofátlanul tovább drágul a lángos: „25%-ot emeltünk és ismét emelnünk kell”
Ép ésszel már kezd felfoghatatlanná válni, egymásnak esnek a vásárlók és a vendéglátósok!
Jelentősen drágultak az alapanyag- és energiaköltségek, az árak emelkedésével pedig a munkadíjakat is emelni kell
– mondta a Szeretlek Magyarországnak egy balatonakarattyai büfé tulajdonosa.
Nyakunkon a kánikula, véget ért a tanítás az iskolákban, így a Balatonon is beindulhat az idei nyári főszezon.
Az áremelkedések hatása persze a büféárakban is megmutatkozik majd, az előző évhez képest drágábban tudunk majd enni és inni a tó partján.
Egy balatonakarattyai büfé tulajdonosa azt mondta a Szeretlek Magyarországnak, nekik
idén már kétszer is kellett árat emelni, mert jelentősen drágultak az alapanyag- és energiaköltségeik.
Csomai Dávid azt is elárulta, mekkora a bekerülési költsége egy lángosnak, és mennyit kereshet egy képzett szakács idén a magyar tengernél.
Videó riport a témában:
A tömeg jelenleg két táborra szakadt, a két végletbe, ahogyan az lenni szokott.
Egyesek szerint pofátlanul drágulnak a lángosok, és a vendéglátósok kapzsiságáról van szó, mert egyetlen nyáron akarják ronggyá keresni magukat 2 év nehéz időszak után.
“Már-már külföldi árakon eszik az ember a Balaton partján, de a felhozatal és a kiszolgálás maradt balkáni…”
-fakadtak ki a vásárlók.
Ti mit gondoltok?
Jogos, és elkerülhetetlen volt a drágulás?
Vagy az egész csak arról szól, hogyan keressenek meg egy szezon alatt egy évnyi fizetést, ahogyan demagógan sokan állítják?
Kinek mi a tapasztalata?