CímlapsztorikÉrdekes világ

“Pokoljárás” az Örs vezéren: rettegett bűnbanda újabb történetek derültek ki

Tele van agresszív zombikkal a tér. Az Index cikke után rengeteg olvasói levél érkezett, tragikus állapotokról számolnak be, a rendőrök kvázi végignézik, ahogyan az embereket ütlegelik s a nőket vegzálják… Bűncselekménynek, vagy gyilkosságnak kell történnie, hogy legyen előrelépés az ügyben?!

A közelben lakom, és alá tudom támasztani a cikkben írtakat. Nagyon veszélyes társaság van évek óta a metró bejáratánál, de azért a tér egyéb pontjain is fel szoktak tűnni.

Rendszeresen odamennek a járókelőkhöz, és jobb esetben csak lökdösik őket, de többször előfordult, hogy ordítoztak, és meg is ütöttek embereket.

Hirdetés

A metróra simán felengedik őket, ott is szoktak cirkuszolni.

Elég fenyegető a jelenlétük. 2019-ben olyan eset is volt, hogy egy önkívületi állapotban őrjöngő férfi a metró bejáratához közel eső, az aluljáróba vezető lépcsőn ütlegelt egy járókelőt.

Látszott, hogy nem volt magánál, hanem valamilyen szer hatása alatt volt. Idén nyáron egyik reggel azt láttam, hogy négyen állnak lehajtott fejjel, zombi módjára szintén a metró bejáratánál, nem szólalnak meg, és egyikük nyála folyik le a földre.

Fogatlan, fiatal drogosok voltak mind, és a cikkben említett banda tagjai. Szintén idén nyáron hallottam, ahogy teljesen nyíltan beszélget a társaság designer drogokról, hogy melyikből mennyit kéne venni, és hogy melyik a legütősebb.

Sajnos egyébként a probléma a HÉV-et is érinti, mert állítólag Kerepesre a Gyár utcába járnak ki kábítószerért ezek az alakok.

Egy biztos: az Örs metró bejárathoz, az aluljáróba és talán az Árkád elé is folyamatos rendőri jelenlét kéne, mert tarthatatlan a helyzet, és az a felháborító, hogy egyáltalán hagyták idáig fajulni!

-mesélte István az Indexnek.

Ádám így nyilatkozott levélben az Indexnek:

Többször kellett már jegyet vásárolnom az Örs vezér téri jegykiadó automatákból, amik ugye közvetlenül a metró bejárat előtt találhatóak. Ezek az emberek pont akkor mennek oda az emberhez, amikor az előveszi a pénztárcáját, hogy fizessen.

Hirdetés

Volt olyan is, hogy három méteren belül ketten is odajöttek hozzám. És azért annak ellenére, hogy egy 35 éves férfi vagyok, nem biztos, hogy tudnék valamit kezdeni akkor, ha kikapnák a kezemből a pénztárcámat, amikor a dolgaimat (táskát, zacskót, kabátot) a pénztárcával együtt a kezemben egyensúlyozom, és éppen az automatán kiírt utasításokat olvasom.

Ezért szóltam az ellenőröknek, akik végig nézték tíz méterről, hogy ketten is leszólítanak, amikor ott a pénztárca a kezemben. Ráadásul pont akkor, amikor szóltam, egy hölgyet vegzáltak.

És ők erre ugyanazt mondták, mint amit már maguk is közöltek, hogy az közterület és nem az ő felelősségük. Ha akarok, akkor hívjak rendőrt.

Ezt megértem. De ami felháborít ebben a szituációban az az, hogy ők ott állnak szó szerint tíz méterre, és nem tesznek semmit.

De tőlem elvárják, hogy legyen jegyem. De ha elállják az utamat, és zaklatnak jegyvásárláskor, akkor mégis hogyan? Akkor tegyék lehetővé ők, hogy tudjak vásárolni.

Kinga pedig borzalmas abúzusról írt:

“A lányom (26 éves) az Ikeával szemben lévő házban lakik. Június 30-án hazafele menet a Zöld kancsó söröző és a Flakon között lévő parkban haladt el a szökőkút mellett, amikor hátulról utolérték, leteperték a földre, letépték a blúzát, a cipőjét, elvettek tőle mindent, és ott a földön továbbra is rugdosták.

Halálfélelme volt, mert már nem volt mit elvegyenek tőle, és mégis tovább rugdosták. Szögi Lajos esete jutott az eszébe. Amikor elhaladt a csoport mellett, nem nézett rájuk, nem szólt hozzájuk, tehát a cselekménynek semmilyen előzménye nem volt. Addig rugdosták, amíg egy idősebb cigány ember a segítségére sietett, ezúttal őt teperték le és rugdosták.

Ezalatt a lányom összekapkodta a holmiját, elszaladt a Flakonig, ahonnan hívta a rendőrséget.

A rendőrök, katonák két percen belül, nagy erőkkel ott voltak, és elkapták a tetteseket.

Amikor ott volt a sok rendőr, jött még két lány, akik elmondták, hogy azelőtt őket tépték meg, de ők elszaladtak és elbújtak, így ennyivel megúszták.

Ők is vallomást tettek, a lányom is, a megtámadott cigány ember is, és még egy fiatalember, aki már neki segített. Azóta a lányom nem mer kimenni az utcára, pszichológushoz jár, és ami a legrosszabb, a helyzet a téren azóta is változatlan.

Elfogadhatatlan, hogy 2021-ben Budapesten fényes nappal ilyen előfordulhat. Nem normális, hogy a támadók, a zaklatók, az abnormálisan viselkedők jogai előnyt élveznek a normális állampolgárokéval szemben.”

Forrás: Index

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!