CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin súlyos beteg? Már nincs sok hátra, lemondhat – állítják források! – videók bizonyítják, hogy baj van

A The Sun című brit bulvárlap értesülései szerint néhány hónapon belül lemond tisztségéről az állítólag Parkinson-kórban szenvedő Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Dmitrij Peszkov Kreml szóvivő szerint Putyinnak semmi baja és nem mond le idő előtt, az interneten viszont sok olyan videó és nyilatkozat kering, amelyek más képet sugallanak.

Vajon mi lehet az igazság?

Hirdetés

Putyin valóban beteg lenne?

Tényleg hanyatlik az elméje, és a teste? Vagy valami egészen másról lehet szó?

A jelek kétértelműek, mindenki csak találgat.

Az egészet a The Sun robbantotta ki.

A moszkvai forrásokra hivatkozó lap szerint a 68 éves, húsz éve hatalomban lévő Putyin járás közben furcsán tartja jobb kezét, néha remeg a keze, s fájdalomcsillapítókat is szed.

„Az államfő gyönyörű egykori tornászbajnok barátnője, a 37 éves Alina Kabajeva is rimánkodik, hogy Putyin távozzon hivatalából”

– írta a The Sun.

Egy ismert orosz politológus, Valerij Szolovej is úgy tudja, hogy Putyin távozásra készül. „Putyin nem fogja kitölteni mandátumát és még 2024 előtt távozik.

Hogy ez miképpen zajlik le, az nagyrészt tőle függ. Oroszországra két éven belül súlyos politikai válság vár, és meg fog változni a rezsim” – mondta Szolovej egy tavalyi nyilatkozatában.

Hirdetés

Szolovej szavait látszik megerősíteni az, hogy Putyin a közelmúltban két olyan törvénymódosítást is kezdeményezett, amely szabályozza az államfői hatalomból kikerült személyek státusát.

Putyin állítólagos Parkinson-kórjáról egyébként már öt évvel ezelőtt is felröppentek híresztelések, akkor holland orvosok állították azt, hogy Putyin járása arra utal, hogy az államfőt megtámadta a betegség.

Viszont más szakértők azt állították már akkor is, hogy Putyin nem a Parkinson miatt lógatja jobb kezét járás közben, hanem mert ezt tanulta a KGB-s kiképzése során.

A közismerten józan életet élő, és rendszeresen sportoló orosz államfővel kapcsolatban egyébként egy évtizeddel ezelőtt az terjedt el, hogy komoly gerincbántalmai lehetnek, egy időben valóban furcsán ült le a fotelekbe, és állítólag átmenetileg a sporttal is felhagyott.

A gerincbántalmak viszont néhány hónappal később minden bizonnyal elmúltak.

Több olyan videó is fellelhető a neten, amin valóban furcsa járással láthatjuk.

Ez vajon bizonyíték, vagy túl sokat látnak bele az elemzők?

Valóban elveszti a harcot az orosz elnök az állítólagos betegségével szemben?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.