Misztikum

Megtalálhatták a Szent Grál végső nyughelyét egy 1500 éves ősi dokumentumon?

Sokan Bibliai áttörésről beszélnek. Rálelhetett az emberiség a Szent Grálra? A kupa kora egyezik a Szent Gráléval, és megdöbbentő helyen találtak rá.

A Szent Grál nyomába már sokan eredetek, azonban a történelem során elveszett ereklyét még senki sem találta meg.

Sokak szerint ennek megvan az alapos oka, mivel jóle lrejtették a világ elől, és egy időben Selemon Templomában kapott helyet, aztán templomos lovagok menekítették Nyugatra rengeteg más kinccsel együtt.

Hirdetés

Az évszázadok során végleg nyoma veszett, pedig korlátlan hatalmat és örök életet biztosíthatna birtoklójának – éegalábbis a legendák ezt állítják róla.

Az időben hozzánk legközelebbi, azaz legutóbbi felbukkanása, esetleges kapcsolódása Artúr királyhoz és a kerekasztalhoz köthető, de a tudósok nem találtak konkrét bizonyítékot arra, hogy a kerek asztal lovagjai valaha is kapcsolatban lehettek a Grállal, vagy tudhatta volna hollétéről.

Nemrégiben egy 1500 éves ősi dokumentumon találtak valamit, ami elvezethet a Szent Grálhoz.

A Grálból valamennyi forrás szerint Jézus ihatott, mások azt mondják, hogy magát Krisztus vérét is ez a “kupa” fogta fel a kereszten.

Egy biztos: aki ivott belőle, vagy csak őrizte, évszázadokon át fiatal maradhatott.

A forrás szerint a Szent Grál ténylegesen jelen volt az utolsó vacsorán. A kérdés, hogy vajon az utólagos ábrázolások, mint Da Vinci festménye vajon ábrázolja-e bújtatva. Ezeken ugyanis sehol egy kehely, vagy kupa.

A Grált a keresztre feszítés utána Jézushoz közel állók rejtették el és menekítették ki a térségből.

Más értelmezés szerint már Jézus elárulásának éjszakáján biztonságba helyezték, mert tudták, hogy óriási hatalma van. Sőt, léteznek olyan hipotézisek is, hogy a Grál adta tulajdonképpen Jézus erejét a csodatevésekhez.

2014-ben spanyol történészek fedeztek fel egy kupát egy észak-spanyol templomban Leon közelében. Egy olyan “rend” őrizte, mely a 11. században alakult és közük lehet mind a rózsakeresztesekhez, mind a templomosokhoz, akiket az egyház is üldözött egy időben.

Hirdetés

A kupáról azt állapították meg tudományos vizsgálatok során, hogy valamikor Krisztus előtt 100 és Krisztus után 200-ban keletkezhetett, vagyis akár ténylegesen ez lehetett a Szent Grál.

A kupáról, vagyis a Szent Grálról azóta nagy hallgatása van.

Egyesek szerint azért, mert bebizonyosodott, hogy csak egy egyszerű kupa, még akkor is, ha Jézus kezében lehetett valóban egykor, mások szerint azonban óriási hatalmat és energiát sugároz, ezért teljesen elzárták a világ elől.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.