CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin új világháborús korszakot jelentett be: csúcsfegyvereket fejleszt, atomkataklizma söpörhet végig

Elkezdődött egy új hidegháború mely hamarosan egy mindent elpusztító harmadik világháborúban csúcsosodhat ki…?

Putyin lépései, Biden és az oroszok szembenállása, valamint a geopolitikai mozgolódás és feszültségek mind azt jelzik előre, hogy tényleg a küszöbén vagyunk annak, hogy kirobbanjon a harmadik világháború.

Annál is inkább, mert a tudósok a Végítélet óráját már nagyon későre állították, pár másodperccel van a szimbolikus éjfél előtt, ami egy globális katasztrófát vagy háborút “vetít előre”.

Hirdetés

Putyin bejelentette, hogy csúcsfegyvereket fejlesztenek Kínával

Putyin arról is beszélt, hogy a Nyugatnak biztonsági garanciákat kell adnia Oroszországnak most azonnal, ahelyett hogy Moszkvától követelne ilyeneket.

Mi vagyunk azok, akik rakétákat telepítünk az amerikai határok mellé? Nem! Az Egyesült Államok jött a rakétáival a házunk küszöbére. Fenyegetünk mi bárkit is?

– kérdezte az elnök.

Oroszország túl nagynak tűnik a Nyugat számára, csak ez lehet a magyarázata a rá nehezedő állandó nyomásnak

– mondta Putyin, aki ismét elfogadhatatlannak nevezte a NATO keleti bővítésének folytatását.

Beszélt arról is, hogy Oroszország és Kína együttműködik a biztonság területén, így a csúcstechnológiájú fegyverek közös fejlesztésében is.

Vlagyimir Putyin hozzátette, hogy a két ország között kooperáció van az űrkutatásban, valamint a repülőgép- és helikoptergyártásban.

Az orosz és a kínai fegyveres erők közös gyakorlatokat tartanak, közösen vesznek részt nemzetközi katonai játékokban, valamint tengeri és légi járőrözésben.

Atomháborúra készül valamennyi ország

Valamennyi más ország is jelentős fejlesztésekbe kezdett, már ami a hadsereget és a fegyvereket illeti.

Hirdetés

Különösen aggasztó, hogy a nukleáris fegyverarzenál fejlesztése és vásárlásra rengeteg nagyobb országban megtörtént, így az angoloknál, franciáknál, németeknél, svédeknél, de az USA sem tétlenkedett.

Ez azt vetíti előre, hogy valamennyi nagyhatalom egy esetleges háborútól tart, ahol atomot is bevethetnek akár.

Mindent elpusztító harmadik világháború

Egy újabb világháború lehetősége minden eddiginél erősebb elnézve a világfolyamatokat. Korábban maga Putyin is arra figyelmeztetett, hogy a járvány és az egyre növekvő egyenlőtlenségek miatt az 1930-as évekhez fogható feszültség van a világban.

És mint tudjuk, annak idején ez a feszültség nemzetek közti háborúhoz vezetett.

Évekkel ezelőtt Putyin azt nyilatkozta, hogy a harmadik világháborút minden áron el kellene kerülni, mert nem lennének győztesei, csakis vesztesei.

A tudósok egy része is azt állítja, hogy egy olyan súlyos kataklizmát okozhatna, amibe több nemezt is belepusztulna, a földi élővilágban pedig visszafordíthatatlan károk keletkeznének.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.