CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyinék már az atombombák becsapódási idejét és helyét számolgatják: kitörhet a harmadik világháború

Kérdés, hogy meddig fog tartani, mivel az első orosz csapás egyben az utolsó, megsemmisítő erejű is lehet a világ nagy része számára.

A hírek szerint Putyin továbbra sem hajlandó lemondani arról, hogy teljes mértékben megszállja Ukrajnát.

Sőt, vészesen közeledve az orosz győzelem napi ünnepségekhez, nem engedheti meg azt sem, hogy megtorpanjanak a harcok.

Hirdetés

Oroszország minden nemzetközi egyezményt megvet, és úgy érzik, büntetlenül csinálhatják ezt. Az ukrán elnök szerint Oroszország nyíltan beszél az atomfegyverekről, többek között arról, hogy az orosz rakéták mennyi idő alatt érik el az európai városokat.

Már az is nagyon aggasztó, hogy gyakorlatoztak a lengyel és litván határon atomrakétákkal, persze csak szimulálva, de ez is egy nagyon aggodalomra okot adó lépésük volt.

Mindemellett felszállt az oroszok végítélet repülőgépe, mely atomcsapás esetén száll fel a levegőbe.

A Putyin közeli források is azt állítják, hogy Putyin még egy atomháborút, vagy egy harmadik világháború is képes kirobbantani, hogy elkerülje az ukrajnai csúfos kudarc látszatát.

Az oroszok és az orosz vezetés úgy gondolják, ha az ilyesfajta bűncselekményekért, a bűnös cselekedetekért felelősségre is vonják őket, az csak évtizedekkel később lesz.

Egyszerűen nem hiszik azt, hogy a nemzetközi bíróság elé tudják állítani őket a háborús bűnök miatt, mivel a nukleáris erő mögé bújnak.”

„Azzal dicsekednek, hogy Oroszország bármelyik államot el tudja pusztítani, és csak nukleáris hamut hagynak maguk után.”

Zelenszkij szerint a nukleáris hamut már mantraként ismételgetik, amit a büntetlenség érzése miatt tesznek meg

–idázi a The Guardian.

Hirdetés

Oroszország hivatalosan továbbra is azon az állásponton van, hogy nem szabad eljutni az atomfegyverek használatáig, mert egy atomháborút senki sem nyerhet meg, és annak beláthatatlan következményei lehetnek a Föld lakosságára.

Ennek ellenére a színfalka mögött mégis mintha éppen arra készülnének, hogy egy adott ponton atomot dobjanak a világ nagyobb hatalmaira, ezzel újraindítva a nyugati civilizációt, visszaküldve a kőkorszakba…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.