EgészségünkEgyéb

Rákellenes szer, fiatalít és feltölti szervezeted energia raktárait

Ti fogyasztottátok már? Tudjátok, milyen hatásai vannak?

Talán sokan ismeritek a fügekaktuszt.

Kiváló tápanyag forrás a szervezetünknek, az utóbbi években pedig több kutatás is napvilágot látott arról, hogy mennyire jelentős anyagok találhatók benne.

Hirdetés

A kaktuszlé segíthet csökkenteni a rák kockázatát

-állítja Da-ming Zou a Nutrition Journalban megjelent tanulmány vezető szerzője.

A fügekaktusz a kemoterápia káros hatásait is természetesen úton enyhíti, annak toxicitását csökkenti a szervezetben.

A kaktuszlé egy kiváló alternatíva, mivel képes csökkenteni a rákos sejtek növekedését és lassítja a tumorok növekedését

– mondja Zou.

A kaktusz éppen úgy működik, mint a szintetikus retinoidok.

A kaktuszlé magas antioxidánstartalommal bír, mondja Luisa Tesoriere. Ugyanolyan hatásosnak ítéli meg, mint a C-vitamint, hiszen mindkét anyag hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökökkel és így megvédik a testek a betegségektől.

A fügekaktusszal megelőzhetőek a degeneratív és korral járó betegségek, aminek előidézésben az oxidatív stressz fontos szerepet játszik.

A fügekaktusz leve segít megakadályozni vagy legalábbis csökkenteni a másnaposság tüneteit.

Hirdetés

A kaktuszlé csökkenti a szervezet gyulladásos válaszát és az alkohol okozta mérgezéseket.

Az alkoholfogyasztás előtt 5 órával elfogyasztott kaktuszlé képes csökkenteni a macskajaj tüneteit.

A gyümölcslé jelentősen csökkenti a három klasszikus másnapossági tünetet:

A hányingert, a szájszárazságot és az étvágytalanságot.

A fügekaktuszt kiegészítőként is elérhetjük, de 7-10 közepes kaktuszgyümölcsből egy csésze kaktuszpürét is elő lehet állítani, amiből később egy hígítási folyamat során készítenek ivólevet.

Ebben a lében már nincsenek magok és rostok.

Ti fogyasztottátok már? Tudjátok, milyen hatásai vannak?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!