Rákellenes szer, fiatalít és feltölti szervezeted energia raktárait
Ti fogyasztottátok már? Tudjátok, milyen hatásai vannak?
Talán sokan ismeritek a fügekaktuszt.
Kiváló tápanyag forrás a szervezetünknek, az utóbbi években pedig több kutatás is napvilágot látott arról, hogy mennyire jelentős anyagok találhatók benne.
A kaktuszlé segíthet csökkenteni a rák kockázatát
-állítja Da-ming Zou a Nutrition Journalban megjelent tanulmány vezető szerzője.
A fügekaktusz a kemoterápia káros hatásait is természetesen úton enyhíti, annak toxicitását csökkenti a szervezetben.
A kaktuszlé egy kiváló alternatíva, mivel képes csökkenteni a rákos sejtek növekedését és lassítja a tumorok növekedését
– mondja Zou.
A kaktusz éppen úgy működik, mint a szintetikus retinoidok.
A kaktuszlé magas antioxidánstartalommal bír, mondja Luisa Tesoriere. Ugyanolyan hatásosnak ítéli meg, mint a C-vitamint, hiszen mindkét anyag hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökökkel és így megvédik a testek a betegségektől.
A fügekaktusszal megelőzhetőek a degeneratív és korral járó betegségek, aminek előidézésben az oxidatív stressz fontos szerepet játszik.
A fügekaktusz leve segít megakadályozni vagy legalábbis csökkenteni a másnaposság tüneteit.
A kaktuszlé csökkenti a szervezet gyulladásos válaszát és az alkohol okozta mérgezéseket.
Az alkoholfogyasztás előtt 5 órával elfogyasztott kaktuszlé képes csökkenteni a macskajaj tüneteit.
A gyümölcslé jelentősen csökkenti a három klasszikus másnapossági tünetet:
A hányingert, a szájszárazságot és az étvágytalanságot.
A fügekaktuszt kiegészítőként is elérhetjük, de 7-10 közepes kaktuszgyümölcsből egy csésze kaktuszpürét is elő lehet állítani, amiből később egy hígítási folyamat során készítenek ivólevet.
Ebben a lében már nincsenek magok és rostok.
Ti fogyasztottátok már? Tudjátok, milyen hatásai vannak?