CímlapsztorikÉrdekes világ

Rakétatámadás: veszélyben a NATO országok – kiadták a figyelmeztetést!

Az oroszok a jelenleg egységes nyugati szövetséges országok frontvonalát törik meg.

Veszélyben lehet minden Ukrajnával szomszédos NATO tag

Oroszország rakéta támadásaival szervesen koordinálja az ukrajnai hackeléseket,

valamint egyre inkább az európai szövetségeseket veszi célba – figyelmeztet a Microsoft (MS) szakértői által összerakott dokumentum

Hirdetés

A jelentés szerint a Kreml arra törekszik, hogy kiterjessze az Ukrajnát támogató szomszédok elleni kibertámadásokat, megzavarja a katonai és humanitárius ellátási láncokat, és gyengítse az európai lakosság Kijev iránti támogatását.

Lényegében az is előfordulaht és erre kell készülnia jövőben, hogy több kósza rakéta csapódhat be ilyen hackelések és zavarok miatt a NATO országok határainál, vagy azok feletzt átrepülve.

Jelentősen nő a harmadik világháború kockázata

Azt nem nehéz belátni, hogy ezzel jelentősen nő egy újabb világháború kitörésének kockázata.

A Lengyelországban becsapódó rakétánál szerencséje volt a világak hogy a NATO és a nyugati szövetségesek higgadtan kezelték a dolgot.

Egy újabb esetben könnyen lehet, hogy eszkaláció következik.

Az Oroszok behatolnak NATO területre

A Microsoft novemberben Oroszországot tette felelőssé az ukrajnai és lengyelországi infrastrukturális vállalatok elleni októberi zsarolóprogram-támadásokért, amelyek célja az Ukrajnának katonai és humanitárius segítséget nyújtó vállalatok megtámadása volt.

Most a technológiai óriás szerint ez a kampány “előjele lehet annak, hogy Oroszország tovább terjeszti kibertámadásait Ukrajna határain túlra”, “olyan országokra és vállalatokra összpontosítva, amelyek ezen a télen létfontosságú segély- és fegyverellátási láncokat biztosítanak Ukrajnának”.

Így bizonyos értelemben az oroszok valóban konkrétan NATO tagokat támadhatnak meg a kibertérben.

Egyszóval a harmadik világháború tulajdonképpen már egy ideje zajlik, csak a kibertérben zajló harc nem annyira látványos, mint amikor bombák hullanak az égből…

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.