Misztikum

Rejtélyes fekete alakok az ősi maja naptárakon: kozmikus kód és a világ végét jelentő korszakok

Fekete ruhás alakok, melyek akár ősi asztronauták ábrázolásai is lehetnek, vagy földön kívülről érkezett idegen lények? 7000 év van hátra a világból?

Titokzatos alakok maja régészeti helyszíneken

Egy biztos: a fajunk múltjának egy olyan szeletéről árulkodhatnak a maja naptárak és a Guatemalában megtalált “alakok”, amikről hallgatnak a törétnelemkönyvek is.

Csaknem száz évvel ezelőtt, a mai Guatemala területén munkások fedezték fel az erdő mélyén az egykori maja civilizáció által épített hatalmas város romjait, ami most a National Georgaphic által szervezett régészeti kutatásnak köszönhetően elkezdte feltárni a titkait.

Hirdetés

A falakra festett sötét ruhás alakok, az épületek belsejében körbe-körbe felírt rengeteg szám, illetve azok összefüggései a maja naptárral a régészek szerint mind páratlan fontosságú leletek.

7000 év van hátra a világból?

A különleges alakokra egykori maja tudósok műhelyeinek a falán találtak rá.

Senki sem tudja, hogy kik vagy mik lehettek, mi lehetett a cél azzal, hogy ezeket a sötét alakokat felfestették ezekre.

Pusztán csak annyi bizonyos, hogy komoly szerepük lehetett, mivel itt kaptak helyet, és a maja ősiség kulcselemei lehettek.

z ősi város egyik házának belső falain egyedi festmények – többek között egy fekete ruhát viselő férfi – és több ezer szám található.

A ház északi falán négy oszlopban festették fel a számokat, amelyek valószínűleg a Nap, a Hold, a Mars és a Vénusz ciklusainak kiszámításához voltak szükségesek – vagyis ezek a számok szolgálták a maja naptár alapját.

A számok alapján a ciklusok még a következő 7000 évben is kiszámíthatóak, ezért nem ért véget a világ annak idején 2012-ben…

Valóban véget érhet az eddigi világkorszak: kérdés, hogy mi jön azután

Éppen olyan ez, mint amikor az autó kilométerórája átfordul:

Az autó ilyenkor egy lépéssel közelebb kerül a roncstelephez, a maja naptár egyszerűen csak újrakezdődik. Sokak szerint a maja naptár tehát egy új világkorszak kezdetét jelezte, és az előző világkorszak végét.

Hirdetés

A tudósok szerint a most feltárt festmények valószínűleg a legrégebbiek, amiket eddig felfedeztek a maja kultúra kapcsán, ráadásul eddig még egyetlen olyan helyet sem tártak fel, ahol a maja naptár készítői dolgozhattak.

Aveni és a kutatásban részt vevő többi régész szerint a számokra nemcsak a naptár elkészítéséhez volt szükség – a ciklusok meghatározása mellett valószínűleg ezt használták olyan jóslatokhoz is, amelyekből megtudták, mikor érdemes a királynak háborút indítania, vagy milyen termés várható a következő évben.

Hogy kik lehetnek a ház másik falára festett alakok, egyelőre a tudósok is csak találgatnak.

A fekete ruhát viselő férfi valószínűleg egy király, és a tudósok úgy gondolják, nincs köze a falra festett számokhoz – talán nem is ugyanaz festette fel, mint aki a számításokat végezte.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.