CímlapsztorikTudomány

Rejtélyes rádiójeleket fogtak lakható exobolygókról: földönkívüli kapcsolatfelvétel?

A tudósok sem értik, mi lehet a titokzatos rádiójelek oka. Lehet hogy kódolt földönkívüli üzenet az emberiségnek. Az egész világot lázban tartja, hogy mi lehet.

Csillagászok furcsa rádiójelekre bukkantak, amelyek olyan égitestekről érkezhettek, amiket korábban még fel sem fedeztek.

Ez pedig azt a benyomást keltette most számos tudósban, hogy talán egy idegen civilizáció akarja az emberiséggel felvenni a kapcsolatot.

Hirdetés

Sőt, már az is felmerült, hogy egy a pusztulás szélén álló földönkívüli faj vészjelzéseit sikerült befognunk.

Eddig több mint 4 500 exobolygót sikerült fellelniük az asztronómusoknak más bolygórendszerekben, azonban a rejtélyes világok pontos azonosítása egyelőre még várat magára, mivel a feladat nem mindig egyszerű.

A holland ASTRON nemzeti obszervatórium és az ausztrál Queenslandi Egyetem jóvoltából a LOFAR alacsony frekvenciájú űrteleszkóppal akadt a rejtélyes jelekre.

A kutatócsapat nemrégiben a masszív mágneses aktivitást mutató vörös törpéket vizsgálta, amikor különös rádiósugarakra lettek figyelmesek, amelyek gyakran egymást zavarták, így elképzelhetőnek tartják, hogy két tucatnál is több eltérő forrásból származhatnak.

Ezen jelek közül négy szó szerint hátborzongatónak bizonyult, hiszen olyan mintákat véltek bennük felfedezni, amiket korábban még egyszer sem regisztráltak.

A felfedezés továbbra is lázban tartja a tudósokat, ezért az elkövetkező hónapokban még több űrtávcsövet fognak a Tejútrendszer kérdéses pontjára szegezni, így újabb érdekességek derülhetnek ki erről a misztikus régióról.

Nem mindenki van természetesen meggyőződve arról, hogy ezek idegenek jelei.

Egyesek szerint csak az exobolygók atmoszférájából származó töltött részecskék okozzák valahogy.

Megint más tudósok szerint semmilyen hipotézist nem szabad még idejekorán elvetni, így a földönkívüli kapcsolatfelvétel sincs kizárva.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.