Egészségünk

RENDKÍVÜLI: Rákkeltőnek nyilváníthatja a WHO az aszpartámot, MINDENKIT érint!

Olyan megdönthetetlen kutatási anyagok és bizonyítékok láttak napvilágot, ami után a WHO azonnal felülvizsgálhatja az aszpartám használatát világszerte.

Rákkeltőnek nyilváníthatja a WHO az aszpartámot

Rákkeltő anyagnak nyilváníthatja a jövő héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC) a világ egyik legnépszerűbb édesítőszerét, az aszpartámot

– számolt be róla a Reuters.

Hirdetés

Az anyagot szinte biztos, hogy mindenki bevitte már valahogyan a szervezetébe: használják cukor helyett rágógumikban, szénsavas üdítőkben (például a Coca-Colában is).

Korábban az IARC határozatai alapján perek indultak korábban a káros, rákkeltő anyagok használata miatt.

Vagyis egy-egy ilyen határozat megjelenése komoly nyomást gyakorol az élelmiszergyártókra is, amik azzal szoktak védekezni, hogy a határozatokkal a szervezet nem csinál mást, csupán megzavarja a közvéleményt.

Az IARC határozata azért különlegesség, mert a WHO adalékanyagokkal foglalkozó bizottsága 1981 óta töretlenül azt állította, hogy az aszpartám biztonságos, biztonságosan fogyasztható.

A két testület várhatóan össze fogja hangolni az aszpartámmal kapcsolatos álláspontját.

Végig hazudtak a társadalomnak, eltitkolták a valódi kutatási anyagokat?

Többekben felvetődött és terjedni kezdtek különféle elméletek a médiában azzal kapcsolatban, hogy számos kutatási eredményt meghamisíthattak a múltban azért, hogy az aszpartámot az élelmiszeripar szélesebb körben gyárthassa.

Ezzel profitot hajtsanak fel maguknak.

A bevezetésének időszakában tudni még nem lehetett, legalábbis nem lehetett előre látni a rendszeres fogyasztással járó egészségügyi kockázatokat és következményeket.

Ugyanakkor az tény és tagadhatatlan, hogy az utóbbi 5-10 évben egyre több aggasztó, közvetett bizonyíték vetítette előre a mostani eredményeket és álláspontot.

Hirdetés

A WHO határozatától függetlenül az aszpartám lobbi egészen biztosan felfog olyan tanulmányokat is „vonultatni”, melyek azt bizonyítják, hogy az aszpartám és a rák között nincs egyértelmű kapcsolat.

Mindezek ellenére a jelen tudásunk és a WHO tudása szerint egyre biztosabb hogy a daganatos megbetegedések és az aszpartám rendszeres fogyasztása között összefüggés van.

Éveken belül betilthatják a gyártását?

Ha a WHO a szigorítás mellett dönt, akkor is évek kellhetnek ahhoz, hogy az aszpartám alapú termékek „kikopjanak” a boltokból és a gyártók áttérjenek másra.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.