CímlapsztorikÉrdekes világ

Riasztást adott ki a Magyar Posta – mindenki érintett: vírusos levelek terjednek!

Az állami cég és a hatóságok kiadták a figyelmeztetést.

Vírusos levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében.

Vigyázat:

Hirdetés

A számítógépen, mobileszközön tárolt felhasználói adatok kerülnek veszélybe, ha megnyitjuk a káros email mellékletét – figyelmeztet az állami cég.

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes email terjed – erről érkezett több bejelentés a társasághoz.

A hamis emailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását.

A melléklet azonban kártékony kódot tartalmaz, ami átveszi az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjti.

Kérjük, hogy ha ilyen gyanús emailt kap, semmiképp ne nyissa meg a mellékletet!

– olvasható az állami vállalat honlapján megjelent figyelmeztetésben

– írja a napi.hu

A Magyar Posta nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta idén a rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére.

Hirdetés

A vállalat számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak az ügyfelek. Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot.

Javasolják, hogy mindig ellenőrizzük a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjünk meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mailcíméről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljunk bizalommal ügyfélszolgálatukhoz és kérjünk megerősítést!

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.