Érdekes világ

Riasztást adtak ki az ország több területére! 90km/h széllökések jöhetnek!

Aki teheti, ne menjen ma sehova. Az előző hetekben tapasztalt brutális széllökésekre lehet számítani. Kiadták a heti időjárási előrejelzést is, mire számíthatunk hétvégéig!

A Dunántúlon már a hajnali óráktól kezdve erős széllökésekre lehetett számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt írja, hogy a reggeli órákig még kialakulhatnak viharos, 70-80 km/h széllökések északnyugati irányból, kezdetben egy-egy helyen, főként az ún. északnyugati szélcsatornában.

Hirdetés

A Dunántúl északkeleti részén, illetve a középső országrész egyes részein.

Síkvidéken egy-egy 90 km/h-t meghaladó széllökésre is esély van.

A délelőtti óráktól egyre inkább 60 km/h alá csökkenek a legerősebb széllökések az országban.

A legtöbb megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki, Pest megyére, Bács-Kiskun megye, Fejér megye egyes területeire riasztás van érvényben a széllökések miatt.

Hétfőn az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet.

Délelőttől mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, késő délutántól erős szélre számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden kezdetben naposabb, délután felhősebb idő várható, estefelé az északi tájakon kisebb eső, futó zápor is előfordulhat.

Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Hirdetés

Szerdára hullámzó hidegfront hozhat felhős, borongós, sokfelé csapadékos időt. A késő délutáni, esti órákban az északnyugatira forduló szél is feltámad. Napközben 6-12 fokot mérhetünk.

Csütörtökön keleten lesz több felhő az égen, itt záporok is előfordulhatnak, nyugaton naposabb időre van kilátás.

Az északnyugati szél ismét sokfelé viharos lehet. 4-9 fok várható.

Pénteken fagyosan indul a reggel, napközben feltámad a délnyugati szél. Több lesz a napsütés, a maximum-hőmérsékletek emelkednek pár fokkal.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.